• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hazımsız Rumlardan küstah Türkiye açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-01-20 17:35:00 - 2020-01-20 17:36:52
Hazımsız Rumlardan küstah Türkiye açıklaması

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yürüttüğü sondaj faaliyetleri Rumları çılgına çevirdi. Türkiye'nin hamlesini hazmedemeyen Rumlar, küstah bir açıklamada bulundu. Türkiye'nin uluslararası hukuk kurallarına uymadığını iddia eden Rumlar Türkiye'yi korsan bir devlet olmakla suçladı. KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'yi korsanlıkla suçlayan Rum Yönetimine çok sert tepki gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini "korsanlık" olarak değerlendiren Rum yönetimine sert tepki gösterdi. "Ada'da korsan bir devlet varsa, o da Rum liderliğidir" diyen Taçoy, "Kıbrıs Rum liderliği, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımları 'korsanlık' olarak değerlendirmiş. Haddini bilmez Rum liderliği, bu Ada'da sadece korsan devletin kendileri olduğunu bilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Katliama devam edecektiniz"

Olaya ilişkin açıklama yapan Hasan Taçoy şöyle devam etti:

"Kıbrıs Türkünü, 1960 Cumhuriyeti'nden silah zoruyla uzaklaştıran, haklarımızı gasp eden Rum liderliğidir. Türkiye bölgede olmasaydı, Türkiye bizlerin garantörü olmasaydı, Rum liderliği olarak deniz korsanları gibi Kıbrıs Türküne saldıracak ve katliamlarınıza yine devam edecektiniz. Rum lider Nikos Anastasiadis'e ve şurasına hatırlatmak isteriz ki, Kıbrıs Türk halkı her zaman anavatan Türkiye ile yoluna devam edecektir. Doğu Akdeniz'deki haklarımızın gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Rum liderliği, haddini bilmeli ve kendine gelmelidir."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yavuz yeni arama bölgesinde

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ruhsat sahalarında Yavuz sondaj gemisinin, üçüncü sondaj faaliyetiyle ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği'nin (AB) öncelikle Birlik dayanışması kisvesiyle bu gerçeklikten uzak, ön yargılı, çifte standartlı politikalarını sona erdirmesi gerektiğini bildirdi.

Aksoy, konuya ilişkin soruya verdiği yazılı yanıtta, Yavuz sondaj gemisinin, cuma günü KKTC hükümetinin 2011'de Türkiye Petrollerine verdiği ruhsatlar çerçevesinde, üçüncü sondaj faaliyetini gerçekleştirmek üzere Ada'nın güneyindeki "G" ruhsat sahasına intikal ettiğini belirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Safya HARMAN

''Rüzgârları rahmetinin önünde müjde olarak gönderen O’dur. Nihayet o rüzgârlar ağır bir bulut yüklenince onu ölü bir memlekete sevkederiz. Orada suyu indirir ve onunla türlü türlü meyveler çıkarırız. İşte ölüleri de böyle çıkaracağız. Herhalde bundan ibret alırsınız.''

EMRE

SAFYA BOŞ YAPMA
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23