• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Haydut ABD, Orta Doğu’dan yeni düzen peşinde

Yeniakit Publisher
2020-01-03 13:18:00 -
Haydut ABD, Orta Doğu’dan yeni düzen peşinde

Terör örgütünün açık destekçisi ABD’nin Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra Orta Doğu’da yeni bir düzen kurulacağını belirten Batı Asya Uzmanı Barış Adıbelli, “ABD’nin bölgeye yakın zamanda yaptığı en büyük saldırı ya da hamle diyebiliriz. Orta Doğu bölgesinde büyük bir meydan okuma oldu' dedi.

Terör örgütlerini besleyen ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatı ile düzenlenen operasyonda İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin öldürüldüğünü açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in Irak’ın başkenti Bağdat’ta hava alanına düzenlenen füze saldırısında öldürülmesi, dünyada büyük bir şok etkisi yaptı. Peki, bölgeyi ne bekliyor? İran, ABD’nin saldırısına nasıl cevap verecek?

“Yeni bir düzen kurulacak”

Aksam.com.tr’ye konuşan Batı Asya Uzmanı Barış Adıbelli, ABD’nin hamlesinden sonra Orta Doğu’da yeni bir düzen kurulacağını belirtti. Adıbelli, “İran ile ABD’nin masaya oturabileceğini konuşuyorduk. İran artık masadan uzaklaştı. Masadan uzaklaşan İran sahaya farklı dönecek. İran bölgede kaos yaratacak adımlar atabilir.” ifadelerini kullandı.

“ABD ilerleyen saatlerde adım atabilir”

Orta Doğu bölgesinde meydan okunma yaşandığını belirten Barış Adıbelli, “ABD’nin bölgeye yakın zamanda yaptığı en büyük saldırı ya da hamle diyebiliriz. Orta Doğu bölgesinde büyük bir meydan okuma oldu. ABD, Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak ilan etmişti. İlerleyen saatlerde muhtemelen bu işi terörle mücadele bağlamında farklı zemine oturtacaklar” şeklinde konuştu.

“İran, bazı siyasi ve askeri liderlere suikast düzenleyebilir”

İran’ın Orta Doğu’da yaşanan krizi yoğunlaştırabileceğine dikkat çeken Adıbelli, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İran bölgede ABD’ye destek veren ülkelerde birtakım eylemler yapabilir. Bu konuda İran’dan gelen açıklamalar vardı. Örneğin; Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinde önde gelen siyasi ve askeri liderlere suikast düzenleyebilir. ABD’nin diplomatik kadrolarına saldırı yapabilir. İran’ın krizi yoğunlaştıracak stratejileri var.

“Senatörler Trump’a karşı çıkıyor”

Trump’ın bölgeye yaptığı hamlenin arkasında ABD’deki 2020 seçimleri olduğunu sözlerine ekleyen Barış Adıbelli, şöyle konuştu:

Trump azil sürecini farklı kulvara çekmek ve 2020 seçimlerinde elini daha da güçlendirmek istedi. Trump’a karşı çıkan senatörler var. Özellikle Demokratlar arasında Trump’ın adım atmasını engelleyecek, ABD’yi büyük bir macera ve krize sürükleyecek adımlarına karşı yasa tasarısı tartışmaları başlamış durumda.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MİHRALİ BEY

IRAK VE SURİYEDE ABD NİN RUSYANIN PLANLARINA YER YER ALET OLAN VE MEZHEBİ TAASSUBU NEDENİYLE GÜVENİLİR BİR POLİTKA ÜRETEMEYEN İRAN,BİZ SÜREKLİ HER KONUDA KENDİSİNE DESTEK VERDİĞİMZ HALDE BAZEN PKK YI VE IRAKTA TÜRKMENLERE KARŞI HAŞDİ ŞABİ YE KATLİAM YAPTIRAN VE ONCA MÜSLÜMANIN KANINA GİREN ESED ZALİMİNE DESTEK VEREN İRAN DERİN DEVLETİ BÜYÜK BİR DARBE ALDI,,"""ALLAH BİR ZALİME BAŞKA BİR ZALİMİ MUSALLAT ETTİ ""RAKKA ŞAM HAMA HUMUS İDLİBDE ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN CANINA KIYILAN MAZLUMLARIN İLAHİ BİR TECELLİSİ""OLARAK GÖRÜYORUM...İNŞAALLAH BUNDAN BİR DERS ÇIKARTIRLAR....

El Hak.

Hani kadim dostumuz sıtratejik ortağımız değilmiydi bu amerika,ne ara haydut oldu... aman reis duymasın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23