• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hayatlarının ikinci baharını okuyarak geçirecekler

Yeniakit Publisher
2018-03-11 08:57:00 -
Hayatlarının ikinci baharını okuyarak geçirecekler

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında çoğu 40 yaşın üzerindeki 700'ü aşkın kursiyer, okuma yazma öğrenme hayallerini gerçekleştirmek için kurslara kayıt yaptırdı. Hayatlarının ikinci baharında okuma yazma öğrenen bazı kursiyerler, hayallerini bir adım daha öteye götürmek istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği çağrısından sonra kurslara kayıt yaptıranlar, hayatlarının ikinci baharında okuma yazma öğreniyor. Çeşitli nedenlerden dolayı okuma yazma öğrenemeyen çoğunluğu kadınlardan oluşan 40 yaşın üzerindeki 150 kursiyer, Altındağ Halk Eğitim Merkezindeki kurslarını başarıyla tamamlayıp, diplomalarını alacakları günü heyecanla bekliyor.

700 KURSİYER BAŞVURDU

Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlerle bir araya gelen Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Okuryazarlık Seferberliği çağrısıyla bu yıl 700 kişinin kurslara başvurduğunu söyledi. Açılan 76 kursta eğitimlere başlandığını belirten Karaömeroğlu, "Kursiyerlerimizin birinci ve ikinci kademe kurslarını tamamladığında aldıkları belgeler ilkokul diploması yerine geçiyor. Bazı kadın kursiyerlerimiz açıktan ortaokul ve liseyi de okuyor. Şu ana kadar bu kurslara katılan 20 kişi üniversite mezunu bile oldu" dedi. Karaömeroğlu, cesaret ve azimlerinden dolayı teşekkür ettiği kursiyerlerin, diplomalarını aldıktan sonra gazete ve kitap okumaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

KENDİ İŞİMİ KURMAK İSTİYORUM
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kursa katılan 54 yaşındaki Emine Kazak, okuma ve yazmayı öğrendiği için çok mutlu olduğunu vurguladı. Artık istediği yazıları ve şiirleri okuyabildiğine dikkati çeken Kazak, "Bir taraftan okuma yazma öğrenirken bir taraftan da dikiş kursuna gidiyorum. İki yerden de diplomamı alıp, konfeksiyon üzerine kendi işimi kurmayı istiyorum. Artık dışarıda kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum" dedi. Konuşamamasının öğrenmeye engel olmadığını düşünerek kursa katılmaya karar verdiğini aktaran İşler, "Gündüzleri kursta hocalarımız, akşamları da evde oğlum bana okuma yazma öğretiyor. Oğlumun desteğinden dolayı çok mutluyum. Bize bu imkanı sunduğu için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşine çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

BİNECEĞİM OTOBÜSÜ BULABİLİRİM

Okuma yazma bilmediği için hayatı boyunca zorluklar çeken Sekine Acep ise okuma yazma öğrenmekle hayatının kolaylaştığına işaret etti. Acep, "Bir yere gideceğimde bineceğim otobüsleri, durakları okuyamıyordum. Arkadaşlarıma, kendi yaşımdaki kişilere soramazdım, utanırdım. Benden yaşça büyüklerime soruyordum. Çok üzülüyordum. Ama şimdi okuyabiliyorum. Artık bineceğim otobüsü kendim bulabiliyorum. İstediğim yere rahatça gidip işlerimi halledebiliyorum. Her şeyden önce Sayın Cumhurbaşkanımıza ve eşine çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23