• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hatemi de Pezeşkiyan'ı onayladı! Biz başka hayallerin peşinden giderken Türkiye...

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
Hatemi de Pezeşkiyan'ı onayladı! Biz başka hayallerin peşinden giderken Türkiye...

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan onaylayan ifadeler kullandı. Hatemi "Türkiye'nin petrolü yok ama bizden ileri gitmiştir" ifadelerini kullandı.

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Türkiye'nin petrolü olmamasına rağmen turizm ve sanayi ile ülkesinden daha ileri seviyelere ulaştığını söyledi.

"Khatami Media" internet sitesine göre, Hatemi, İran'ın Yezd kentine yaptığı ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hatemi, "Türkiye bizim için bir modeldir, demek istemiyorum ancak Türkiye'nin bir damla petrolü yok. Fakat bugün turizm ve sanayi ile bizden çok ileri gitmiştir. Bizim petrolümüz vardı, onların yoktu ama onların turizm gelirleri, bizim toplam petrol gelirimizden daha fazla." dedi.

İran ekonomisinin petrole dayalı olmasından şikayet eden Hatemi, şunları kaydetti:

"Körfez ülkelerinin bilim ve teknolojiye yatırımlarını bir kenara bırakın, bizim turizm gelirlerimizi onlarla karşılaştırın. Biz başka hayallerin peşinden gittik. Bölgedeki diğer ülkelerin gerisine düştük. Bizim kalkınmamız yalnızca askeri alanda oldu. O da füze programımız sayesinde. Bu nedenle bölgede askerî alanda üçüncü sıradayız ama diğer göstergelerde oldukça gerilerdeyiz."

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da geçen hafta Urumiye kentinde yaptığı bir konuşmada, ülkesindeki ekonomik sistemi eleştirerek, "Türkiye, Japonya ve Kore'nin petrolü ve gazı yok ama durumları bizden daha iyi." ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Biz FETÖ ile uğraşırken; münafık İran Müslümanları öldürüyordu ortadoğuda.

Eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani'nin kızı “Suriye'de ölü sayısı 500 bin, bunda bizim de rolümüz var. 7 yıldır iç savaşın sürdüğü Yemen'de de rolümüz var. Müslümanlara yönelik katliamlar başlattık. İran, İsrail'den daha fazla Müslüman öldürdü.” ifadelerini kullandı. Doğruyu söylediği için; o, şimdi hapishanede. 12 Ocak 2022. Gazeteler. Müslüman Katili melun İran ile gavur İsrail, şeytanın çocuklarıdırlar. Birbirlerine aleni ve gizli alan açmakta ve desteklemektedirler. münafık melun İran parçalanmadan, gavur İsrail'e sıra gelmez. paramparça olsun İRan ve İsrail.

yasin

Askeri olarak 3. sırada olduğunuz lafıda bie vehimden ibaret! Sağa sola terör ihraç ederek askeri güç olunmaz, olunsa olunsa bozguncu terör devleti olunur! Gerçek bir orduyla savaşmadan 3. mü 5. mi 15. mi olduğunuzu söyleyemezsiniz!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23