• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Hatay'da Gadir-i Hum Bayramı kutlanıyor

Yeniakit Publisher
2020-08-06 10:53:00 -
Hatay'da Gadir-i Hum Bayramı kutlanıyor

Gadir-i Hum Bayramı, Hatay'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hazreti Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, Hatay'da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla vatandaşlar, Samandağ ilçesindeki Hızır Aleyhisselam ile Musa Peygamber'in buluştuğu yer olarak adlandırılan Hazreti Hızır Türbesi'ne geldi. Vatandaşlar burada dua edip buhur yaktı.

Ziyarete gelenlere emniyet ekiplerince şeker, kolonya ve karanfil dağıtıldı.

Gadir-i Hum Bayramı dolayısıyla kesilen kurban etleriyle bayramın özel yemeği "hirisi" yapıldı. Beyaz kaplara konan "hirisi", tandır ateşinde pişen ekmekle, başta dar gelirliler olmak üzere bayram kutlamasına gelen misafirlere ikram edildi.

Vatandaşlardan Ayhan Oktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramların birlikteliklerin simgesi olduğunu söyledi.

Herkesin Gadir-i Hum Bayramı'nı tebrik eden Oktay, "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış ile güzelliğin simgesi olan bayramlar, varla yok arasındaki paylaşımın en adil yaşandığı anlardır. Bu bayramda da kardeşliğimizin ve birlikteliğimizin daim olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mustafa

ALLAHIN KİTABI KURAN-I KERİMİ TERK EDERSENİZ İŞTE BÖYLE BÜTÜN HURAFELERİ DİN DİYE YAŞARSINIZ. BAKARA 170: Onlara, Allah neyi indirdiyse ona uyun dendi mi dediler ki: Hayır, biz atalarımız neye uyduysa ona uyarız. İyi ama atalarınızın aklı bir şeye ermiyorsa ve doğru yolu bulmadılarsa ne olacak?  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23