• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hacı Yakışıklı
Hacı Yakışıklı
TÜM YAZILARI

Hasan Karakaya ağabey, bir yiğit yurduna döndü

02 Ocak 2016
A


Hacı Yakışıklı İletişim: [email protected]

“İnna lillahi ve inna ileyhi raciun”

Naaşını Medine’den İstanbul’a taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı gelirken aklımdan şunlar geçti: 

“Durun ey karlar, açılın ey yollar, 

bir yiğit yurduna dönüyor!”

Ve gözümden yaşlar ister istemez süzülüp aktı…

Evet, ölüm hakk’tır; ancak üzülmekten kendimi alamıyorum…

Odasına girdim… İlk kez tanışacaktık… Beni görünce “50 yılın” dev gazetecisi ayağa kalkmış, masanın önüne kadar gelmiş ve “Hacım” diyerek adeta bir baba şefkatiyle beni kucaklamıştı. Kibir yok, göz ucuyla bakmak yok!.. Tevazu var, dostluk var, kucaklama var, İslam müşfikliği var!..

Bunları, o vefat etti diye değil; gerçekten öyle olduğu için yazıyorum.

Yazılarıyla Türkiye’nin gündemini belirleyen bir güzel adam, bir o kadar da mütevazı… Hasan Karakaya ağabeyimiz Hakk’a yürüdü… Medine’de, Peygamber Efendimizin(sav) yanı başında… Allah rahmet eylesin, Allah mekânını cennet eylesin… Türkiye’nin en güçlü ve en cesur yazarlarından biriydi… “Müslümana müşfik, kâfire şedid” idi! Hakkında binlerce dava açılmış, ancak o; doğru bildiği yoldan hiç eğrilmeden ve eğilmeden ilerlemişti.

Bir dönem kendisine “küfürbaz yazar” diye yafta vurmaya kalktılar. Oysa o hiçbir zaman hakka ve halka küfür etmedi; bilakis İslam ve mukaddesat düşmanlarına anladıkları dilden en layık oldukları şekilde cevaplarını verdi.

28 Şubat’ın kirli ve puslu yıllarında başörtülü kardeşlerime “fahişe” diyenlere karşı, en etkili cevabı verip onları susturdu. Herkes susarken Yeni Akit Gazetesi susmadı, Hasan Karakaya ağabey susmadı.

Hasan ağabey vefat etti diye “sevinen” bir güruh da var! Paralelci, PKK’lı, Siyonist, faşist solcu güruh!.. Aslan öldüğü zaman, çakallar “hırlamaya” başlar; ancak hiçbiri kervanı Allah’ın izniyle durduramaz!

Yeni Akit Gazetesi’nin dik duruşunu başta Sayın Mustafa KARAHASANOĞLU olmak üzere en iyi bir ekiple ve başı dik sürdürdüler. Elbette bu dava sürecek, onun getirdiği bayrak dostlarıyla dalgalanmaya devam edecek. Abdurrahman DİLİPAK, Ali İhsan KARAHASANOĞLU, Hasan AKSAY, Ahmet VAROL, Latif ERDOĞAN, Merve KAVAKÇI, Serdar ARSEVEN, Şevki YILMAZ, Yavuz BAHADIROĞLU ve diğer bütün kıymetli büyük yazarlarımız bir hakk yola revan olmuş ve yolun yolcusu olmaktan imtina etmemişlerdir. Buna önce Allah, sonra da Akit okuyucuları bizzat şahittir!

Sadece yazarlarıyla değil haber ekibiyle, muhabirleriyle, temsilcileriyle, dağıtım görevlileriyle, reklamcılarıyla büyük bir aile olan Akit Medya Grubu 1993’ten bu yana çizgisinden sapmadan ilerleyen yegâne basın kurumlarından biri oldu.

Hasan ağabey vefatının ardından hayırlı dualarla anılıyor. Allah tüm müminlere böyle güzel bir ölüm nasip etsin… Allah bizleri, onun gittiği Peygamberî(sav) yoldan ayırmasın! Onun yolu, Peygamber Efendimizin yoluydu. O yolda da öldü ya!.. Mekânı cennet olsun, nur içinde yatsın! Hasan Karakaya ağabeyim için ne yazsam kifayetsiz ve eksik kalır!

Büyük dava adamı, Allah bizlere cennette kavuşmak nasip etsin ve bana orada yine “Hacım” diyerek sarıl inşallah!

Kıymetli Yeni Akit okurları, biliyorum hepinizin içi buruk; her gün elinize gazeteyi alınca “Hasan Karakaya bugün ne yazmış?” diye merak ve heyecanla okumaya başladığınızı biliyorum. Bizler aynı yolun yolcularıyız. Hasan Ağabey hangi davaya hizmet etmişse, Yeni Akit ekibi bu hizmete devam edecek. Bu sebeple gazetemize daha çok sarılacağız, Hasan ağabeyin hatırasına sahip çıktığımız gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

Fırtına çıktı diye durmadan, namert zalimlerden korkmadan, davalar açıldı diye yılmadan yazmaya, koşmaya, mücadeleye hep beraber devam edeceğiz!

Allah’ım; Hasan ağabeyime takdir ettiğin bu güzel ölümü bizlere de nasip et ve son nefesimizde de şahadet getirip bu şahadete uygun bir hayatı sırtımızda taşıyarak ahrete intikal etmemizi nasip eyle!

“İnna lillahi ve inna ileyhi raciun”. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23