• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Halkı Suriyelilere karşı kışkırtan Sinan Oğan, bu kez Suriyeli gazeteciyi hedef gösterdi!

Yeniakit Publisher
2020-08-04 20:41:00 -
Halkı Suriyelilere karşı kışkırtan Sinan Oğan, bu kez Suriyeli gazeteciyi hedef gösterdi!

Irkçı ve göçmen düşmanlığıyla halkı kışkırtarak provokatif paylaşımlar ve söylemlerde bulunan Sinan Oğan, Suriyeli gazeteci Hamza Hıdır'ı hedef gösterdi. Hıdır bu paylaşımlardan sonra tehdit mesajları almaya başladı.

Haksöz Haber'de yer alan habere göre, Yeni Şafak Editörü Hamza Hıdır, geçtiğimiz günlerde hazırladığı "Suç ortakları sizlersiniz!" başlıklı haberle Suriyelilere yönelik saldırılara dikkat çekmiş ve söz konusu haber sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. İYİ Partili Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi isimlerin Suriyelileri hedef alan ırkçı ve nefret söyleminin sokağa şiddet olarak yansıdığı belirtilen haber üzerine Sinan Oğan bir paylaşım daha yapmış ve Hamza Hıdır'ı hedef göstermişti. Yapılan paylaşımın ardından Hıdır'a tehdit mesajları gelmeye başladı.

İYİ Parti’li Ümit Özdağ, Mehmet Arslan, İlay Aksoy, Seyit Yücel ile Sinan Oğan gibi isimlerin Suriyelilere yönelik sistematik nefret söylemi, sokaklara ‘ırkçı şiddet’ olarak yansıyor. Bu konu üzerinden hazırlanan "Suç ortakları sizlersiniz!" haberi, Suriyelilere yönelik saldırılara dikkat çekerken sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Sosyal medya hesaplarından Suriyelileri hedef gösteren Sinan Oğan, son olarak Yeni Şafak Editörü Hamza Hıdır'ın geçtiğimiz günlerde hazırladığı "Suç ortakları sizlersiniz!" başlıklı haberini paylaşarak hedef gösterdi. Oğan "Savcılığa çağrımdır. Yeni Şafak Gazetesi Suriyeli Hamza Khedr'a (Hamza Hıdır) bizi hedef gösteren haber yaptırarak suç işliyor. Bir adım ötesi Suriyelilerin eline silah verip saldırtmaktır!" ifadelerini kullandı.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapılan bu paylaşımın ardından Hamza Hıdır tehdit mesajları almaya başladı.

 

Öte yandan sosyal medya hesaplarından Suriyelileri hedef gösteren söz konusu isimler şimdiye dek birçok ırkçı kampanyaya imza attı. İşte, Sinan Oğan’ın son haftalarda paylaştığı mesajlardan birkaçı.

-Buraya sadece Esad için değil IŞİD’den de kaçıp geldiler. IŞİD işgali bittiğine göre bu insanlar geriye dönebilirler. Bu insanlar yurtlarına dönsünler diyoruz. Bunlardan doğal ne olabilir?

-Türkiye büyük bir mülteci deposuna çevrilmiş durumda. Yarın bunların her birisinin bir canlı bomba olma ihtimali yüzde yüzdür. Yarın bunların her birinin bir kapkaçcı, bir hırsız, bir tecavüzcü bir cani olma ihtimali yüzde yüzdür. Biz mecbur muyuz...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ali haydar

Türkiye'de ne kadar Ermenistan vatandaşı çalışıyor?  

Osman iyibilen

Helal olsun sinan oğan'a yandaş medyanın yapamadığını yapıyor halkın sesi oluyor insanlar artık bıktı mültecilerden eğer iktidar 2023 e kadar bir geri dönüş planı hazırlamassa en büyük golü buradan yiyecek ama temennim umarım bir plan hazırlarlar ve uygularlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23