• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Haçlılar 100 sene Anadolu'yu kan gölüne çevirdi ama okutulmuyor!'

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
'Haçlılar 100 sene Anadolu'yu kan gölüne çevirdi ama okutulmuyor!'

İhsan Süreyya Sırma, "Haçlılar 100 sene bu Anadolu'yu kan gölüne çevirdiler ama bizim okullarda okutulmaz. Niye? Sevgili(!) Avrupalılar üzülmesinler diye. Bu aşağılık kompleksi yeter! Kendimize gelelim ya." diyerek Haçlıların yaptığı zulümlere rağmen Batılılara yaranmak için unutturulmasına dikkat çekti.

İhsan Süreyya Sırma, "Haçlılar 100 sene bu Anadolu'yu kan gölüne çevirdiler ama bizim okullarda okutulmaz. Niye? Sevgili(!) Avrupalılar üzülmesinler diye. Bu aşağılık kompleksi yeter! Kendimize gelelim ya." diyerek Haçlıların yaptığı zulümlere rağmen Batılılara yaranmak için unutturulmasına dikkat çekti.

Kocaeli’de düzenlenen 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu’nda konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, genç tarihçi ve akademisyen adaylarına dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Batı kendisini yabancıların eline vermiyor

Özellikle Batı tarihi üzerine çalışmak isteyen öğrencilerin önünün sistematik biçimde kapatıldığını ifade eden Sırma, “En az 10 hocayı değiştirdim. Avrupa tarihi üzerine tez vermediler. Türkiye olur, Arabistan olur ama Avrupa yok. ‘Biz öğrenelim sizi, sonra da sömürelim’ anlayışı var” diyerek Batı'nın kendi tarihini ve ananesini yabancılara dokundurtmadığına dikkat çekti.

“Haçlılar 100 yıl boyunca Anadolu’yu kan gölüne çevirdi ama okutulmuyor”

Sırma, tarih yazımında Avrupa merkezli bakışın terk edilmesi gerektiğini "Haçlılar 100 sene bu Anadolu'yu kan gölüne çevirdiler ama bizim okullarda okutulmaz. Niye? Sevgili(!) Avrupalılar üzülmesinler diye. Bu aşağılık kompleksi yeter! Kendimize gelelim ya." diyerek Haçlıların yaptığı zulümlere rağmen Batılılara yaranmak için unutturulduğunu dile getirdi. Sırma, "Haçlıları merak ettim. baktım bizim tarihçilerde de yok. 100 sene Anadolu'yu Müslüman kanı yaptılar. kitap aradım yok." diyerek Haçlı seferleri hakkında Türkiye’de 100 yıl boyunca katliam yapmasına rağmen hiçbir kaynak bulunmadığını vurguladı. Sırma “Paris’e gittiğimde Sen Nehri kenarındaki kitapçılarda kara kalem çizimlerle dolu bir dosya buldum. 30 adet resmi aldım, kitabıma koydum” diyerek kendi tarihini Batı'dan öğrenmenin hikayesini anlattı.

"Batı bizi çalışıyor, biz tanımıyoruz"

Batılı tarihçilerin Osmanlı ve İslam dünyası üzerinde çalışarak bir tür ‘entelektüel sömürgecilik’ inşa ettiğini söyleyen Sırma, “Biz hâlâ bizi sömürüyorlar diyoruz ama gerçekte biz sömürülüyoruz. Hiçbir tarihçimiz Brezilya, Fransa ya da Amerika üzerinde uzman değil. Onlar bizi çalışıyor, biz onları tanımıyoruz” diyerek sömürülmemize imkan tanınmasını eleştirdi.

"Abdülhamid Han Batı'nın planlarını fark eden liderdi"

Sultan II. Abdülhamid’e yönelik iftira ve propagandalara da değinen Prof. Dr. Sırma, “Ben hep merak ettim, nedir bu ‘Kızıl Sultan’? Paris’te aradım, Jil Ruva adlı bir Ermeni tarihçinin yazdığı bir kitaba ulaştım. Oradan çıkmış bu tabir. Bizde de o okutulmuş. Oysa Abdülhamid Batı’nın planlarını fark eden bir liderdi” şeklinde konuştu.

“Gençler dil öğrenmeli, araştırmalı”

Gençlere çağrıda bulunan Sırma, tarihçinin olmazsa olmazının dil bilmek olduğunu hatırlattı. “Lütfen İngilizce, Fransızca, Almanca öğrenin. Tabii ki Arapça ve Farsça da... Atalarımız biliyordu; Fatih Sultan Mehmed beş dil biliyordu” dedi.

Sözlerinin sonunda “Avrupa’yı, Amerika’yı biz de çalışalım. Tembellik etmeyelim, kendimize gelelim” diyen Sırma, tarih yazımında edilgen değil, etkin bir duruşun gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yıldırım bahadır

milli eğitim bakanı az bi milli müfredat olsun diye uğraşıyor nasıl hedefe konuldu chp ve şürekası tarafından herkes gördğ. Çanakkale savaşlarının gerçek belgeli halini bilen bir rahmetli tarihçiden çanakkale ile ilgili bir proje için danışmanlık yapması için ricada bulunmuştum bundan 9 sene önce, bana "beni danışman yapma başın ağrır, çünkü filistinde başarısız olan kişiyi conkbayırı taarruzunda Liman Von Sandersin emriyle kütüklüğüne 1 kurşun dahi koydurmadan 9600 şehit verilene kadar taarruz ettiren kişiyi rahmetli büyük komutan 5. Kolordu Komutanı Esat Paşa durdurmasaydı tüm birlikler katledilecekti, istersen Avustralyalı Yüzbaşı Jansenin annesine yazdığı ve müzede sergilenen mektubunu oku anlarsın" gerçek kahramanların kimler gerçekte başarısız olanların ve rütbe uğruna ne canlar feda edenlerin de kimler olduğunu anlarsın o yüzden beni danışman yapma! dediğini hatırlıyorum. Kazım Karabekirin kızı hanımefendiden de gerekli bilgileri aldıktan sonra projemi o noktada durdurmuştum. Çünkü hala gerçekleri bilmeye bu toplumun hazır olmadığını anladım, mevcut ezberlere devam, haçlı maçlı yok varsa yoksa modernleşme ve batılılaşma var, tapılacak kişiler var Hakkıdır Hakka tapan milletimindir ancak daha anlaşılmadan tüm nesli ecdadına düşman edecekler, sosyal medya ile dedesini boğduracaklar, olan biten eğlence & spor haz ve hız tutkunu gençlikle geleceğimiz gözlerimizin önünde mahvoluyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23