• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Günün tatlısı; galeta unlu kek

Yeniakit Publisher
2015-05-02 11:23:00 - 2015-05-02 11:40:51
Günün tatlısı; galeta unlu kek

Bazen farklı tatlar, farklı tarifler denemek isteriz. İşte o tariflerden biri..

Galeta unlu kek, hamurunun içerisine galeta unu koyularak yapılan farklı bir kek türüdür. Galeta unu evde bayat ekmeklerden yapılabilmektedir. Böylece hem bayat ekmekler kullanılıp israf edilmemiş hem de farklı yemeklerde kullanılmış olur. Ancak galeta unlu kek tarifinde hazır galeta unu kullanmak gerekiyor.

Keki İçin:

  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı galeta unu,
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya.

Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker.

Kreması İçin:

  • 1 kg süt,
  • 1 su bardağı mısır nişastası,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya.

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi.

Galeta Unlu Tatlı Yapılışı

Şerbeti için; tencereye toz şekeri, suyu koyalım ve 10 dakika kaynatıp, ılımaya bırakalım.
Keki için; bir kabın içine yumurtaları, toz şekeri koyalım ve blender ile 5 dakika çırpalım.
Daha sonra kalan tüm malzemeyi ilave edelim ve karıştıralım.
Dikdörtgen bir borcamı yağlayalım ve hazırladığımız karışımı içine dökelim.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim ve biraz soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim.
Kreması için; tencereye tüm malzemeyi koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirim.
Hazırladığımız kremayı kekin üzerine dökelim ve yayalım.
Galate Unlu Tatlımızın üzerini hindistan cevizi ile süsleyip, 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23