• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Granola tarifi ve malzemeleri | Granola nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde ya da yatmadan önce hafif bir atıştırmalık aradığınızda lezzetli bir granola yemeye ne dersiniz? Lezzetli tadı, düşük kalorisi ve hafifliğiyle sık sık tercih edilen granolayı sizler için derledik. İçeriğini dilediğiniz gibi değiştirip, damak tadınıza göre şekillendirebileceğiniz bu tarifin ince ayrıntılarını haberimizin detaylarında okuyabilirsiniz. Peki ama granola nasıl yapılır? Granola malzemeleri nelerdir? Hurma ile granola yapılır mı? Granola tarifi...

2019-11-14 14:51:00 -
Granola tarifi ve malzemeleri | Granola nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarında, ara öğünlerde ya da yatmadan önce hafif bir atıştırmalık aradığınızda lezzetli bir granola yemeye ne dersiniz? Lezzetli tadı, düşük kalorisi ve hafifliğiyle sık sık tercih edilen granolayı sizler için derledik. İçeriğini dilediğiniz gibi değiştirip, damak tadınıza göre şekillendirebileceğiniz bu tarifin ince ayrıntılarını haberimizin detaylarında okuyabilirsiniz. Peki ama granola nasıl yapılır? Granola malzemeleri nelerdir? Hurma ile granola yapılır mı? Granola tarifi...

İsterseniz sabah kahvaltılarınızda, isterzeniz de daha hafif bir akşam yemeği yemek istediğinizde granolayı tercih edebilirsiniz. İçerisinde bulunan kuruyemişler, yulaf ve doğal tatlandırıcılarla bütün vitamin ve enerjinizi karşılamanızı sağlayacaktır. Yoğurt ve sütle tüketebileceğiniz gibi meyvelerin üzerine de dökebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • yarım çay bardağı kuş üzümü
  • toz tarçın
  • toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2-3 yemek kaşığı elma püresi 

Kuruyemişleri hafif diri kalacak şekilde blenderdan geçirin.

Öncelikle bütün kuru malzemeleri ve sıvı malzemeleri ayrı ayrı bir kap içerisine birleştirin. 

Eşit şekilde karışan sıvıları, kuru malzemelerin üzerine dökün.

15 dakika yulaflar iyice ıslanana kadar karıştırın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine granolayı dökün ve ince tabaka şeklinde yayın.

200 derecelik fırında ara ara karıştırarak pişirin.

Rengi değiştiğinde fırından çıkarın.

Tekrar ara sıra karıştırarak kurumasını sağlayın. Kurumazsa küflenebilir.

Cam bir saklama kabında 20-25 gün kadar saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23