• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Göz altı morluklarına ne iyi gelir? Göz altı morlukları için doğal çözüm

Yeniakit Publisher
2021-01-21 00:35:00 -
Göz altı morluklarına ne iyi gelir? Göz altı morlukları için doğal çözüm

Gözaltında meydana gelen koyu renkli halkalar gözaltı morlukları olarak adlandırırlar. Kadınlarda da erkeklerde de oldukça yaygın olarak görülür. Çoğu kişi göz altı morluklarını gidermenin doğal bir yöntemini arar. Peki, Göz altı morluklarına ne iyi gelir? İşte göz altı morlukları için uygulanabilecek doğal çözümler...

Göz altı morlukları olarak da adlandırılan ve alt göz kapaklarının altında koyu halkalar şeklinde ortaya çıkan durum, kadınlarda ve erkeklerde yaygın olarak görülür. Çoğu zaman göz altı torbalarının da eşlik ettiği göz altı morlukları kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olur.

Göz altı morlukları olmuşmaması için ne yapılmalı?

1- Zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalı: Günlük yaşamda kahve, çay ve sigara gibi sıklıkla tüketilen alışkanlıklar, uzun vadede birçok komplikasyona yol açıyor. Göz altı morlukları da bunlardan biridir. Bu alışkanlıklardan uzak durmak, en azından belli bir oranda tüketimini azaltmak çok daha canlı bir cilt dokusuna sahip olmak için yeterlidir.

2- Uyku ve beslenme saatlerine dikkat: Uyku saatlerine maksimum oranda dikkat edilmelidir. Aynı zamanda kahvaltı öğünü atlanmamalı ve protein açısından zengin olan gıdalar tercih edilmelidir.

Göz altı morluklarına ne iyi gelir?

1- Patates maskesi: Gündelik yaşamda kadınların bir numaralı tercihi olan patates maskesi haftada iki kere uygulanabilir. Hazırlanışı son derece pratiktir. Morlukları tamamen gidermese de büyük ölçüde azalmasını sağlar.

2- Diğer maskeler: Gül suyu, ada çayı, süt ve nane gibi organik ürünlerle hazırlanacak maskeler de göz altı morluğu şikayetlerinin önüne geçmek için idealdir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23