Glutensiz biber dolması nasıl yapılır? Kinoalı biber dolması tarifi
Son yıllarda ülkemizde de popüler hale gelen kinoa ile dillere destan bir biber dolması hazırlayabilirsiniz. İşte, merak ettiğiniz " Glutensiz biber dolması nasıl yapılır?” sorusunun cevabı.
Son yıllarda ülkemizde de popüler hale gelen kinoa ile dillere destan bir biber dolması hazırlayabilirsiniz. İşte, merak ettiğiniz " Glutensiz biber dolması nasıl yapılır?” sorusunun cevabı.
Glutensiz biber dolması nasıl yapılır?
Malzemeler:
- 3 adet kırmızı dolmalık biber
- 3 adet yeşil dolmalık biber
- 3 adet sarı kırmızı biber
- 1 su bardağı kinao
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
1 su bardağı kavrulmuş badem, ceviz, fındık karışımı
Öncelikle biberleri temizleyin.
Biberlerin üstlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırına biberleri yerleştirin.
Dolmalık biberleri fırında 15-20 dakika pişirin.
Bu arada kinaoları yıkayıp, 4-5 barda suda haşlayın.
Bir tavaya zeytinyağı alın.
Sırasıyla tavaya soğan, havuç, kereviz saplarını ekleyip soteleyin.
Haşlanan kinoaların içerisine sebzeleri ekleyin.
Karışımı baharat, tuz, kuruyemiş ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.
Fırından çıkardığınız biberleri harçla doldurun.
Son olarak biberlerin üzerine incecik dilimlediğiniz domatesleri yerleştirin.
Biber dolmasını 200 derecelik fırına sürün.
Afiyet olsun.