• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gerilim tırmandı! Rusya’ya görülmemiş tehdit: Cezasız kalmaz

Yeniakit Publisher
2020-02-07 19:24:00 - 2020-02-07 20:10:44
Gerilim tırmandı! Rusya’ya görülmemiş tehdit: Cezasız kalmaz

Amerika Birleşik Devletleri'nin Venezüella Özel Temsilcisi Elliott Abrams, “Rusya, Maduro’ya verdiği desteğin cezasız kalmayacağını bilmeli” diyerek dikkat çeken bir tehditte bulundu.

ABD'nin Venezüella Özel Temsilcisi Elliott Abrams, Rusya’nın Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya verdiği desteğin cezasız kalmayacağını belirtti.

Abrams, “Rusya, Maduro’ya verdiği desteğin cezasız kalmayacağını bilmeli” tehdidinde bulundu.

Diğer ülkeleri de bu uyarıyı dikkate almaya çağıran Abrams, gelecek haftalarda Washington’un 'niyetlerinin ne kadar ciddi olduğunu' göstereceğini söyledi.

"Tedbir alacağız"

Daha önce ABD Başkanı Trump'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Rus petrol şirketi Rosneft’in Venezüella politikasını değiştirmemesi durumunda, en kısa zamanda şirkete karşı tedbirler alacaklarını açıklamıştı.

Abrams, Rusya’ya tehdidinin Rosneft ile ilgili olup olmadığını söylemese de Rus şirketin bölgede 'giderek artan rolüne' dikkat çekerek, “İlgili duyuru hazır olduğunda onu yapacağız. Ama bugün değil” diye ekledi.

Abrams’ın sözleri Rusya’da doğal karşılandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Meksika’daki basın toplantısında, “Washington’un, Venezüella ile işbirliği yapan herkesi cezalandıracakları yönündeki yeni tehditleri duydum. Buna alışığız” dedi.

 
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23