• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Genelkurmay İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin: Türkiye, Yunanistan ile çatışmaya girecek

Yeniakit Publisher
2020-08-07 19:47:00 - 2020-08-08 01:42:51
Genelkurmay İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin: Türkiye, Yunanistan ile çatışmaya girecek

Genelkurmay İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Yunanistan ile Mısır tarafından yapılan sözde anlaşmaya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yunanistan ve darbeci Sisi yönetimindeki Mısır arasında yapılan sözde MEB anlaşmasının yankıları sürüyor.

Genelkurmay İstihbarat Daire eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin'den iki şer devleti tarafından yapılan anlaşmaya dikkat çeken yorumlar geldi.

İsmail Hakkı Pekin, Haber Global'de yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasında çatışmanın artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Pekin, Yunanistan'ın oyunbozanlık yaptığını belirterek "Yunanistan devamlı bir oyunbozanlık yapıyor. Bir şımarıklık peşindeler. Yunanistan'ın iddiaları talepleri bitmez. Maksimal düşünüyor ve Doğu Akdeniz'i, Ege'yi kendine almak istiyor. Bu anlaşmayı öne sürerek oralarda Türkiye'nin hakkını gasp etmeye çalışıyor. Yarın öbür gün bunu Lübnan, Suriye ve Mısır ile yapacaklar. Çatışma artık kaçınılmazdır. Türkiye'nin artık kuvvetini göstermesi gerekiyor. Yunanistan ile bu masada anlaşma yapılamıyor. Türkiye, Meis Adası'nda sismik araştırma yapmalı. Burası Kars'tan Konya'dan farklı bir yer değil. Burası bir vatanın bir parçası. Mavi Vatan boş bir olay değil. Türkiye Mavi Vatan'a sahip olması gerekiyorsa bunları iyi tasarlamalı. Libya'daki durumu da dikkate alırsak maalesef durum çatışmaya doğru gidiyor" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Güney Azerbaycanli Bozkurt

Üç yıl boyunca ben Türkiye gazeteciletine diyorum ki Yunan ile Fransa Türkiye'ye saldıracak ve o savaşta Sevr ve sözde Ermeni soykırımının para cezasını ödemesini isteyecekler ve bu da 80 milyar doları aşar. Bu günde diyorum bunları önlemek için Allah yardımı ile İtalya ve İsrail ile anlaşın bu savaşta gemisavar hypersonik füze elde edin ve Fransa donanmasını batırın bu füzeleri çin vermez ama Rusya'dan alabilirsiniz ama ilk İsrail ile anlaşın

Osman

Azdan az çoktan çok hiç fark etmez
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23