• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gazze kan ağlıyor

Yeniakit Publisher
2014-07-07 08:11:00 - 2014-07-06 21:24:20
Gazze kan ağlıyor

İsrail’in dün de sahur vaktinde Gazze’ye havadan bomba yağdırması üzerine çok sayıda ev yerle bir oldu. Öte yandan İsrail, son iki günde 60 Filistinli’yi daha gözaltına aldı.

DIŞ HABERLER SERVİSİ - ABD ve Batı beslemesi işgalci-terörist devlet İsrail’in, 3 Yahudi gencinin ölü bulunmasından Hamas’ı sorumlu tutarak Ramazan’ın ilk gününden bu yana başlattığı havadan ve karadan saldırılarını sürdürüyor. İşgal devletinin özellikle saldırıları sahur vaktinde gerçekleştirilmesi manidar bulunurken, saldırılarda hedef olan çok sayıda ev yerle bir oldu, çok sayıda Filistinli de yaralandı. Saldırıların başlamasından bu yana ise hayatını kaybeden Filistinli sayısı da 18’e ulaştı. Hava saldırılarını dün de sürdüren İsrail ordusu, Gazze’deki 10 noktayı vurdu.

60 Filistinli’ye daha gözaltı

Filistin Esir Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, “Yahudi yerleşimcilerin kaçırdığı ve yakarak öldürdükleri  17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr’in cesedinin bulunmasının ardından yaşanan olaylarda iki gün içerisinde  60  Filistinli gözaltına alındı” ifadelerine yer verildi. Gözaltıların daha çok Nasıra ve Müselles kentleri ile Nakab bölgesinde gerçekleştiğine işaret edilen açıklamada, gözaltına alınanlardan yaklaşık yarısının 18 yaş altı çocuklardan olduğu ve olaylarda ikisinin yaralandığı kaydedildi.

YİNE GERÇEK MERMİ KULLANDI

Bu arada Ramallah’ın batısındaki en-Nebi Salih beldesi sakinlerinden alınan bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler beldeye baskın düzenleyerek, yerli halka saldırmaya kalkışması üzerine taraflar arasında çatışma çıktı. İsrail askerleri de yerli halka yönelik göz yaşartıcı gaz bombası ve gerçek mermi kullanarak çatışmaya müdahale etti.

Filistinli kaynaklar da İsrail ordusunun, Filistinlilerin ikamet ettiği birçok beldenin girişlerini beton bloklarla kapattığını, Yahudi yerleşim birimlerinin girişlerinde ise polisler tarafından güvenlik önlemleri alındığını belirtti.

Kudüs’te gerginlik sürüyor

Öte yandan Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr’ın kaçırıldıktan sonra öldürülerek cesedinin yakılmış olarak bulunmasının ardından önceki gün Kudüs’te patlak veren ve intifadayı andıran çatışmalar gece de devam etti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23