• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Gaziantep OSB 130 bin ailenin ekmek kapısı

Yeniakit Publisher
2017-11-21 13:14:00 - 2017-11-21 13:16:37

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Gaziantep OSB 130 bin ailenin ekmek kapısı

Deniz Köken, Gaziantep sanayisinin 130 bin çalışanı ve 960’den fazla tesisi ile ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, Gaziantep sanayisinin durmak bilmeden büyümeye devam ettiğini belirterek, 43 milyon 250 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük sanayi bölgesi olan Gaziantep OSB’nin, 5 bölgesi, 130 bin çalışanı ve 960’den fazla tesisi ile ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan ve sanayicilerden tam not alan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, OSB adına yapılan hizmetleri anlattı. Köken ile birlikte, enerji, ulaşım, alt yapı gibi birçok alanda Gaziantep OSB’si gelişim gösterirken, her yıl üretim ve ihracat rakamlarını arttırmaya devam ediyor. Gaziantep sanayisi çevresinde yaşanan savaşa rağmen, yeni pazarlar bularak yılmadığını gösteriyor.

Başkan Köken, Gaziantep’in sanayi üretimiyle, ihracatıyla Türkiye’nin büyümesine pozitif katkı verdiğini söyledi. Şehrin başarısının en somut örneğinin Gaziantep OSB olduğunu, şu anda 960 fabrikanın bacalarının tüttüğünü ifade eden Köken, şunları kaydetti:

5’İNCİ GENİŞLEME ALANI

1969 yılında kurulan Gaziantep Organize Sanayi Bölgemiz, 5’inci genişleme hamlesini tamamladı. 19 milyon 250 bin metrekarelik alandan oluşan 5’inci genişleme alanının tahsise açılmasıyla çalışmalar aralıksız devam ediyor, Eylül 2017 itibari ile bölgemiz tamamen doğalgaza kavuşmuş oluyor.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23