• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Folyoda balık pişirmeyin!

Yeniakit Publisher
2016-02-19 20:08:12 - 2016-02-19 20:08:12
Folyoda balık pişirmeyin!

Kesinlikle şu fotoğrafta görüldüğü gibi alüminyum folyaya sarıp pişirmeyin.

Alüminyum folya ile hiçbir şey pişirmeyin, ısıtmayın. Koruma altına almayın. Alüminyum sinsi zehirdir! Pişireceğiniz her ne ise yağlı kağıda sardıktan sonra alüminyum folyo kullanın. Izgara ya da fırında en sağlıklısı. Balığı hafif sulu kalacak şekilde, çok kızartmadan pişirmelisiniz. Balık tek başına lezzetli bir besin. Şekerli, kremalı, soyalı soslar asla kullanmayın. Buhar yöntemini tercih edin. Protein ve yüksek ısı ile kayba uğrayan vitamin ile mineraller pişirme suyuna geçmeyip balıkta kalmaktadır.

TAZESİ NASIL ANLAŞILIR?

Gözü canlı ve dışa doğru bombeli olmalı. Pulları canlı ve parlak olmalı. Pulları dokunulduğunda düşmemeli. Elinizle kaldırdığınızda kuyruğu sarkmadan dik bir şekilde duruyorsa, o balık tazedir.

Balığın kırmızı canlı solungaçları taze olduğunun bir göstergesidir. Ama dikkat kazıkçılar boyamış olabilir!..
Ayrıca balık etine elinizi bastırdığınızda deri kendini eski haline getiriyorsa, bu taze olduğu anlamına gelir.

Kaynak: Akit Gazetesi Evim Evim Sayfası

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23