• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'FETÖ'ye 10 maddelik yeminle giriliyor'

Yeniakit Publisher
2016-07-03 23:16:00 -
'FETÖ'ye 10 maddelik yeminle giriliyor'

Isparta'da FETÖ soruşturması iddianamesinde örgüt içerisinde askeri hiyerarşiden daha sistemli bir alt üst ilişkisi olduğu, örgüt üyelerinin 10 maddelik yemine göre örgüte girdikleri kaydedildi.

Isparta'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 130 şüpheli hakkında hazırlanan ve Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün amacı, stratejisi, yapılanması, siyaseti dizayn etme çabalarına ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilere yer verildi.

Isparta Cumhuriyet Savcısı Mustafa Karaya tarafından hazırlanan 304 sayfalık iddianamede, 51'i tutuklu olmak üzere, 130 şüphelinin, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme", "şantaj", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "resmi belgede sahtecilik", "zimmet", "icbar suretiyle irtikap", "görevi kötüye kullanma", "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a Muhalefet", "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlarından yargılanmaları talep ediliyor.

İddianamede, örgütün kuruluşu, FETÖ/PDY'nin mali yapısı, yapılanması ve devletin yasama, yürütme ve yargı organlarına nasıl girdiklerine ilişkin bilgilere detaylı olarak yer verildi.

10 maddelik yeminle örgüte giriliyor

Örgütün hiyerarşik yapısına da yer verilen iddianamede, örgütün en alt kademesinde örgüte gönül bağı ile bağlı olanların, bir üst kademede okul, dershane, yurt, banka, gazete, dergi, vakıf gibi kurumlarda görevli olan "sadık" grubun yer aldığı belirtilerek, bir üst kademede ise ideolojik örgütlenmeyi sağlayan ev, semt, bölge ve şehir sorumlularının olduğu, daha sonraki kademede bağlılık ve itaatte dereceye girenlerin yükseldiği, hizmeti denetleyen teftiş, kontrol grubunu oluşturan müfettişler ve irşat ekiplerinin bulunduğu kaydedildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bunların bir üst kademesinde ise üst düzey gizlilik içerisinde devletteki yapılanmayı organize eden ve doğrudan Fetullah Gülen tarafından atanan mensupların bulunduğu, bir üst kademede de örgütün en has tabakası olan ve örgütün ele başı Gülen'nin aşağı tabakalar ile irtibatını sağlayan doğrudan Fetullah Gülen'in atadığı kişilerin yer aldığına vurgu yapılan iddianamede, tüm bu tabakaların en üstünde ise örgüt mensuplarınca "kainat imamı" ve "mehdi" olarak kabul edilen örgüt lideri Fetullah Gülen'in bulunduğu belirtildi.

İddianamede, örgüt içerisinde askeri hiyerarşiden daha sistemli bir alt üst ilişkisi olduğu, örgüt üyelerinin haftalık istişarelerde bir üstüyle bir araya geldiği ve kendi düzeyindeki gelişmeleri anlatıp ve üstüne rapor verdiği bilgisine yer verilerek, örgüt üyelerinin 10 maddelik yemine göre örgüte girdikleri, örgüt içerisinde rütbe alanlar için ise ayrı olarak hazırlanan 18 maddelik kurallara uymak zorunda oldukları kaydedildi.

Örgüt, emniyet içinde aktif

Şüphelilerden Halil Karakoç'tan ele geçirilen hardisklerde 204 kişiye ait POLNET sorgu ekran resimlerinin yer aldığı belirtilen iddianamede, sadece Emniyet Genel Müdürlüğü bilgisayar ağ yapısı olan ve POLNET olarak nitelendirilen sorgu ekranının bu materyal içerisinde olmasının, örgütün emniyet teşkilatı içerisinde aktif olarak kullandığı ve istediği bilgileri kolaylıkla temin edebildiği örgüt üyesi personellere sahip olduğunu gösterdiğini vurgulandı.

İddianamede, 2011'de MHP Genel Başkan yardımcıları ile bazı siyasetçilere ait internet üzerinden servis edilen cinsel içerikli görüntülerin şüpheli Halil Karakoç'tan ele geçirilen hardisklerde bulunduğuna vurgu yapılarak, söz konusu görüntülerin oluşturulma tarihlerinin aynı olması dikkate alındığında bu görüntülerin herhangi bir internet sitesinden alınmadığı, görüntülerin çoğaltılarak dağıtıldığı bilgisine yer verildi.

Örgütün SDÜ yapılanması

Örgütün Isparta'daki ve SDÜ'deki yapılanmasına ilişkin bilgilerin de yer verildiği iddianamede, eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun, örgüte yakın kişilerin desteği ile seçildiği, seçildikten hemen sonra şu an firari olan Numan Tamer'i personelden sorumlu rektör yardımcısı yaparak örgüt lehine kadrolaşmaya gittikleri bilgisine yer verildi.

İddianamede, İbicioğlu'nun rektörlüğü döneminde profesör kadrosunda 127, doçent kadrosunda 184, yardımcı doçent kadrosunda 282, öğretim görevlisi kadrosunda 118, okutman kadrosunda 25, araştırma görevlisi kadrosunda 582 ve uzman kadrosunda 27 olmak üzere 1345 akademisyen ataması yaptığı bildirildi.
AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23