• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde tantuni nasıl yapılır? Mersin Tantuni tarifi

Mersin’in benzersiz yöresel lezzeti tantuni son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanında karşımıza çıkmaya başladı. Özellikle sokak lezzeti sevenlerin bir numaralı adresi olan tantuniyi evde yapıp gönül rahatlığıyla yemek isteyenler bu tarifi deneyebilirler. Peki, evde tantuni nasıl yapılır? İşte Mersin Tantuni tarifi

2019-11-19 21:13:00 -
Evde tantuni nasıl yapılır? Mersin Tantuni tarifi

Mersin’in benzersiz yöresel lezzeti tantuni son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanında karşımıza çıkmaya başladı. Özellikle sokak lezzeti sevenlerin bir numaralı adresi olan tantuniyi evde yapıp gönül rahatlığıyla yemek isteyenler bu tarifi deneyebilirler. Peki, evde tantuni nasıl yapılır? İşte Mersin Tantuni tarifi

Evde Mersin tantuni nasıl yapılır?

Malzemeler

400 gr dana bonfile
4 adet lavaş
6 adet çeri domates
1,5 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım su bardağı su
10 dal maydanoz
Yarım beyaz soğan
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı

· 400 gr bonfileyi kasaptan ince dilimler halinde alın ve ince ince şeritler halinde kesin.

· Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın.

· Isınan yağa etleri boşluklu olarak koyun. Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, 1 çay kaşığı pul biber ve birer tatlı kaşığı sumak ve isot ekleyip karıştırın.

· Etler kavrulup yer yer kahverengileşince içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

· Sumaklı isotlu sudan arada tavaya döküp tantunici gibi tavada kalan lezzeti sıyırın.

· 6 adet çeri domatesi ince ince doğrayıp onları da tavaya ekleyin ve orta ateşte arada tekrar su ekleyerek kavurmaya devam edin.

· Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın. Yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı isotla karıştırın.

· 4 adet lavaşı tavaya basıp lezzetlendirin ve içlerine pişen tantuniyi paylaştırın.

· İsotlu soğanı da koyduktan sonra önce kısa kenarlarını içe katlayın ve dürüm yapın.

· Beyti gibi tantuni yapmak isterseniz, 2 çorba kaşığı yoğurda ağız tadınıza göre tuz, karabiber ekleyip çırpın.

· 1 tatlı kaşığı tereyağını tavada ısıtıp içine 1 çay kaşığı pul biber ekleyin.

· Tantuniyi 3 parmak kalınlığında doğrayıp tabağa dizin ve üzerine yoğurdu ve yağı gezdirin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23