• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Evde ekmek nasıl yapılır? Fırında ekmek yapımı tarifi

Evde ekmek nasıl yapılır? Fırında ekmek yapımı tarifi son günlerde en çok merak eden yemek tarifleri arasında. Koronavirüs nedeniyle evde kalmaya gayret eden vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaya çalışıyor. Bundan dolayı market ve diğer ihtiyaçlarını en aza indirmeye gayret ediliyor. Evde en çok tüketilen ekmek için ise fırına veya bakkala gitmemek için ev hanımları evde ekmek nasıl yapılır, ekmek tarifi, ekmek yapımı gibi aramalar yapıyor. Peki, Evde ekmek nasıl yapılır? İşte fırında mis gibi ekmek yapımı tarifi...

2020-03-20 16:33:00 -
Evde ekmek nasıl yapılır? Fırında ekmek yapımı tarifi

Evde ekmek nasıl yapılır? Fırında ekmek yapımı tarifi son günlerde en çok merak eden yemek tarifleri arasında. Koronavirüs nedeniyle evde kalmaya gayret eden vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaya çalışıyor. Bundan dolayı market ve diğer ihtiyaçlarını en aza indirmeye gayret ediliyor. Evde en çok tüketilen ekmek için ise fırına veya bakkala gitmemek için ev hanımları evde ekmek nasıl yapılır, ekmek tarifi, ekmek yapımı gibi aramalar yapıyor. Peki, Evde ekmek nasıl yapılır? İşte fırında mis gibi ekmek yapımı tarifi...

Evde ekmek nasıl yapılır? 

Malzemeler:

Yarım paket un (3,5 su bardağı)

3 yemek kaşığı yoğurt

2 su bardağı su

2 çay kaşığı kuru maya

1 çay kaşığı tuz

1 tutam şeker

Yapılışı:

Tüm kuru malzemeyi karıştırma kabına alın. Suya yoğurt ve mayayı ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın. Suyu yavaş yavaş una eklemeye başlayın. İyice karıştırın ve 10 dakika bekleyin. Dinlenen hamuru 10 dakika daha yoğurun.Hamur pürüzsüz bir hal alınca kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın 3 saat kadar mayalanmaya bırakın. Tezgahı unlayın. Hamuru koyun ve üzerini de unlayın. 2 parçaya bölün Yarım saat daha dinlendirin. Dinlenen hamurlara şekil verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 250 derecede ekmekleri pişirin.

Püf noktası:

Ekmeği pişirirken fırın tepsisine ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyup fırını kapatırsanız ekmeğiniz kurumaz ve daha iyi pişer.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı