• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ev yapımı Trabzon ekmeği nasıl yapılır? Trabzon ekmeği tarifi

Ekmek sofralarımızın baş tacıdır. Lezzetli ekmekleri kendi evinizde de gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. İşte, damakları şenlendiren Trabzon ekmeği tarifi.

2019-12-03 00:56:00 -
Ev yapımı Trabzon ekmeği nasıl yapılır? Trabzon ekmeği tarifi

Ekmek sofralarımızın baş tacıdır. Lezzetli ekmekleri kendi evinizde de gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. İşte, damakları şenlendiren Trabzon ekmeği tarifi. 

Trabzon ekmeği tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kepekli un
  • 6 su bardağı buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3,5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Öncelikle hamur malzemelerini derince bir kap içerisinde yoğurun.

Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.

Hamurun üzerine streç film sarın.

Streç filmin üzerine ise bez örtün.

Yaklaşık yarım saat sonra hamurdan parçalar koparıp ekmek formu verip tepsiye yerleştirin.

Ekmeklerin üzerine hazırladığınız su-yağ karışımını sürün.

10 dakika kadar ekmekleri mayalanmaya bırakın.

Ardından ekmeklerinizi 200 derecelik fırında pişirin.

Ekmekler soğuduktan sonra dilimleyip, muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23