• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ev hanımı sigortası nedir nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-02-06 10:13:00 - 2020-02-06 10:14:07
Ev hanımı sigortası nedir nasıl yapılır?

Herhangi bir sosyal güvenlik sistemine tabi olmadan çalışanlar, ev hanımları başta olmak üzere herhangi bir işte çalışmayanlar isteğe bağlı sigorta yapabilecekleri gibi ev kadınları da ev hanımı sigortası yaptırabilirler. Peki ev hanımı sigortası nedir, nasıl yapılır? Ev hanımı sigortası yaptırmak için nereye başvurulur? Ev hanımı sigortası yaptırma şartları nelerdir? İşte detaylar.

Ev kadınları nasıl emekli olur? Herhangi bir sosyal güvenlik sistemine tabi olmadan çalışanlar, ev hanımları başta olmak üzere herhangi bir işte çalışmayanlar isteğe bağlı sigorta yapabilecekleri gibi ev kadınları da ev hanımı sigortası yaptırabilirler. Peki ev hanımı sigortası nedir, nasıl yapılır? Ev hanımı sigortası yaptırmak için nereye başvurulur? Ev hanımı sigortası yaptırma şartları nelerdir? İşte detaylar.

İsteğe bağlı sigorta nedir?

İsteğe bağlı sigorta, hiçbir kurumda sigortalı olarak çalışmayıp prim ödemesini kendisi yaparak, kişilerin uzun vadeli sigorta koşullarına ve diğer sigorta çeşitlerine katılmasını sağlayan sigorta türüdür.  

Kimler İsteğe Bağlı Sigorta Yaptırabilir?

İsteğe bağlı sigortayı kimler yapar?

Zorunlu sigortayı gerektirecek şekilde çalışmayan,

Sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayan,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sosyal güvenlik kanunlarına göre malüllük ve yaşlılık maaşı olmayan,

18 yaşını dolduran kişiler yararlanabilir.

Ev hanımı sigortası nedir?

Türkiye'de ikamet edenler ile Türkiye’de ikamet etmekte iken sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerdeki Türk vatandaşları isteğe bağlı sigortadan faydalanabilmektedir. Ev hanımı sigortası nedir nasıl yapılır? Sorusunun cevabına ilişkin Hürriyet yazarı Noyan Doğan şu şekilde cevap veriyor:  “İsteğe bağlı sigortalılığın yanında bir de ev hanımlarına özel ve emeklilik imkanı sunan ev hanımı sigortası var. Bu imkandan da evde küçük iş yapan ev hanımları yararlanabiliyor. Ancak, evde yapılacak işler düzenleme ile sınırlandırılmış. Havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, örgü, dantel, nakış işleri, turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, tığ örgü işleri, tarhana, erişte, mantı gibi ürünlerin üretilmesi gerekiyor. Bunların da sadece kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması gerekiyor. Bu şartları sağlayan ev hanımları vergide esnaf muaflığından yararlanıp; ev hanımı sigortası ile sigortalanabiliyor. Bu işlerle uğraşan ev hanımları vergi dairesinden gelir vergisi mükellefi olunmadığına dair belge alacak, sonrasında SGK’ya isteğe bağlı sigortalı olmak içinde başvuracak.”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23