• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Etsiz kuru fasulye tarifi nasıl yapılır? Kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer?

Yeniakit Publisher
2022-01-24 17:33:00 - 2022-01-24 20:38:00
Etsiz kuru fasulye tarifi nasıl yapılır? Kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer?

Fasulye protein bakımından zengindir, vücuda bol kalori ve bol protein verir. Peki, Etli kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

Kuru fasulye yanında pilavıyla birlikte mutfağımızın en temel yemeklerinden biri. Etli, sucuklu, pastırmalı kuru fasulye çeşitlerinin hepsi çok lezzetlidir. Bu haberimizde etli ve etsiz fasulye tarifine yer verdik.

Etsiz kuru fasulye tarifi 

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-6 su bardağı su

Etsiz kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

Kuru fasulyeyi 8-10 saat önceden ıslatın. Pişireceğiniz zaman suyunu süzüp üzerini 2-3 parmak kadar geçen suda haşlayın. Fasulyeler haşlanırken soğanları ve biberleri yemeklik, domatesleri küp küp doğrayın. 25 dakika kadar haşladığınız fasulyeleri süzüp kenara alın. Tereyağını tencerede kızdırın. Soğanları ekleyip kavurun. Ardından biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesi de ekleyip kavurmaya devam edin. Haşladığınız fasulyeleri ekleyip ezmeden karıştırın. Sıcak suyu da ilave edip kapağı kapalı halde pişirin. Fasulyeler yumuşadığında tuzu ve karabiberi ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.Ocaktan aldığınız fasulyeleri soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…

Etli kuru fasulye tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru fasulye
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti (kemikli et)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Etli kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

Kuru fasulye yapımı için kuru fasulyeyi 8-10 saat önceden bol suyla ıslatın. Yemeğinizi pişireceğiniz zaman suyunu süzün ve duruladıktan sonra kenarda hazır edin. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırın. Soğanları ve eti bu yağda suyunu salıp çekene kadar güzelce kavurun. Etin üzerine salçaları ekleyip onları da kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin. Tuz ve karabiberle birlikte fasulyelerin üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak suyu da tencereye ekleyip kapağını kapatın. Düdüğü öten tencerenin altını kısın ve 30 dakika kadar bu şekilde pişirin. Altını kapattığınız tencereyi dikkatle açıp fasulyelerin kıvamını kontrol edin.

Kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer?

Severek tüketilen kuru fasulye, düdüklü tencerede 10 ile 15 dakika arasında pişirilir. Tencerede pişirim süresi ise, yaklaşık 40 dakikadır.

Kuru fasulye kaç kalori?

Türk mutfağında sevilerek tüketilen kuru fasulyenin kalori miktarı düşüktür. Neredeyse bir porsiyon etli kuru fasulye 379 kalori olarak bilinmektedir. Kuru fasulye genel olarak magnezyum, demir, lif ve vitamin açısından zengindir. Bu nedenle rahat bir şekilde tüketilebilir.

Kuru fasulye kilo aldırır mı?

Kuru fasulye düşük kalorili olduğu için çok fazla kilo aldırmaz. Kilo vermek isteyen kişiler kuru fasulyeyi rahat bir şekilde tüketebilirler.

Kuru fasulyenin faydaları

  • Şeker hastaları için idealdir.
  • Kansere karşı korur. 
  • Beyin sağlığına faydalıdır.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Migrene iyi gelir. 
  • Zayıflamaya yardımcıdır.
  • Sindirim sistemine yararlıdır.
  • Hamileler için idealdir.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23