• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Esnaf Kart tanıtıldı

Yeniakit Publisher
2018-05-14 22:55:00 -
Esnaf Kart tanıtıldı

PTT AŞ ile Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünün iş birliğiyle hazırlanan Esnaf Kart'ın tanıtımı gerçekleştirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, iki kurumun sinerjilerini birleştirerek 1 milyon 700 bini aşkın esnaf ve sanatkara yönelik çıkardığı Esnaf Kart'ın önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Esnaflık, zanaatkarlık ve ticaretin Anadolu insanının genlerinde bulunduğunu ifade eden Arslan, ahilik, esnaflık ve sanatkarlığın tarih boyunca toplumsal yapının çimentosu olduğunu dile getirdi.

Arslan, esnaf ve sanatkarların sadece ekonomi için değil, ülkenin her alanında önemli birer aktör olduğuna işaret ederek, "Esnaf ve sanatkarımız, medeniyetin oluşmasında, kültürün aktarılmasında, özellikle de ahlak, edep, dürüstlük gibi bizi biz yapan değerlerin güçlenmesinde en büyük sorumluluğu yüklenen kesim ve önderler olmuştur. Loncalık ve ahilik teşkilatlarıyla ticaret bir disiplin ve düzen içinde yapılmıştır. Bu nedenledir ki Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetlerimiz, esnafımıza hep önem verdi, vermeye devam edecek." diye konuştu.

Girişimci desteğinden faizsiz kredilere kadar birçok düzenleme yaptıklarını anımsatan Arslan, tanıtımı yapılan Esnaf Kart ile de kurumlar tarafından esnafların değişen ve gelişen ekonomik yaşama uyum sağlayarak, yeni yaşam tarzından fazla katkı sağlamasına vesile olduklarını bildirdi.

Arslan, protokol kapsamında esnaf ve sanatkarlara yönelik Esnaf Kart aracılığıyla birçok hizmetin anında ve uygun şartlarda alınabileceğine dikkati çekti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Esnafımız PTTBank'tan özel faiz oranlarıyla kredi alabilecek, PTTcell'in özel tarifelerinden, önemli indirimlerle PTT Sigorta güvencesinden ve PTT Kargo indirimlerinden faydalanacak. e-Ticaret konusunda esnafımızın dışarıya açılması, daha fazla ihracat yapması ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlaması adına bu uygulamayı çok önemsiyorum. 'ePttAVM.com' sitesi sizlerin çok daha rahat ve güvenle ihracat yapmanıza imkan verecek. Sadece 81 ile değil, dünyanın her yerine kolay ulaşmanızı sağlayacak. Kargo ve gümrük masrafı olmaksızın dünyanın her yerine en kolay ihracat yöntemiyle ulaşmanız önemli. ePttAVM satış, pazarlama ve reklam desteği verecek. 22 ülkeye devlet güvencesinde satış yapılabilecek. Kayıtlı elektronik posta (KEP) ile gönderim ücretlerinde yüzde 25 indirim sağlanacak. Kısacası esnaf ve zanaatkarımız artık PTT'nin desteğiyle daha da güçlü olacak."

Arslan, PTT'nin 5 bine yakın iş yeri ve 2 bin 735 PTT Matik ile posta, lojistik, e-ticaret ve bankacılık hizmeti verdiğini belirterek, ülkenin birçok yerinde herhangi bir bankanın olmadığı bin 800 yerde PTTbank'ın hizmet verdiğini ve insanların bu alandaki ihtiyacını karşıladığını bildirdi.

PTT liderliğinde Türkiye'nin bankacılıktan telekomünikasyona, ulaşımdan finansa kadar çeşitli sektörlerde hizmet veren en büyük şirketlerin güçlerini birleştirerek tamamen yerli ve milli Ortak Ödeme Platformu'nu oluşturduğunu anımsatan Arslan, vatandaşların dünyada eşi çok az bulunan bu alt yapıyla para transferinden alışverişe, mobil ödemelerden toplu ulaşıma, müzelere girişten belediye hizmetlerine kadar neredeyse günlük ihtiyaçlarının tamamını görebileceği kartın kullanıma sunulduğunu dile getirdi.

PTT'nin her yıl yüzlerce milyon Türk lirası gelir aktaran bir şirket haline geldiğine dikkati çeken Arslan, şirketin büyümeye devam edeceğini belirtti.

Bakan Arslan, birilerinin PTT'nin 15 sene önceki gibi hareket etmesini ve küçülmesini istediğine işaret ederek, "Kusura bakmasınlar, artık PTT dünya devi şirketlerle yarışan bir kurum. AŞ özelliği alarak daha seri ve hızlı hareket eden kurum haline geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Omuzlarına yüklenen sorumluluğun gereğini yapmak için kararlı şekilde hedeflerine yürüyeceklerinin altını çizen Arslan, kurum olarak ileriye doğru yürüyeceklerini bildirdi.

Arslan, PTT'nin genişleyen hizmet ağıyla kadrosunun da genişleyeceğini vurgulayarak, 5 bin personel alımının ardından yeni alımların da gerçekleşeceğini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Esnaf Kart ile Türkiye'nin 2023 vizyonunda mihenk taşı olacak bir projeye imza atıldığını belirterek, "Bu projeyle esnafımız bir nefes alacak, müşteri yelpazesini genişletecek, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek." dedi.

Bu kapsamda, satıcıların ve müşterilerin en büyük endişelerinden birinin "güven" sorunu olduğuna işaret eden Tüfenkci, Elektronik Bilgi Sistemi'ni kullanıma sunarak elektronik ticaret yapan şirketleri kayıt altına aldıklarını anımsattı.

Tüfenkci, e-ticaret siteleri için "güven damgası sistemi"ni yürürlüğe koyduklarını ve birçok Bakanlığın ortak çalışması sonucu "e-İhracat Stratejisi ve Eylem Planı"nı hazırladıklarını anlattı.

Türkiye'nin 2023 vizyonunda mihenk taşı olacak bir projeye imza atıldığına dikkati çekerek, "Bu projeyle esnafımız bir nefes alacak, müşteri yelpazesini genişletecek, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek." ifadesini kullandı.

Teknik alt yapısını PTT'nin kurduğu sistemle esnafın, malını "e-pttavm"den yurt içinde satar gibi sisteme dahil edeceğini vurgulayan Tüfenkci, PTT'nin bu malların uluslararası mecralarda satışını gerçekleştireceğini söyledi.

Tüfenkci, söz konusu projenin 2023 ihracat hedeflerine de önemli katkı sağlayacağının altını çizerek, "Kars'ta, Malatya'da, Aydın'da, Tekirdağ'da hangi ilde olursa olsun esnafımızın ürünleri, sanatkarlarımızın el emeği göz nuru ürünleri 'e-pttavm' vasıtasıyla dünyaya sunulacak. Esnafımıza yeni bir ufuk açıyoruz. Bu imkanı tüm esnaf kardeşlerimizin kullanmasını istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'de esnaf ve sanatkarlara sağlanan desteğin yalnızca 154 milyon lira, kredi faizlerinin ise yüzde 47 seviyesinde olduğunu anımsatan Tüfenkci, bugün, esnafın düşük oranlarda kredi kullanabildiğini ifade etti. Tüfenkci, "Esnaf Kart ile esnaflarımız ihtiyaçlarının temininde, finansal araçlara erişimde ve diğer alanlarda sunulan PTTcell, PTTkargo, PTTkep, PTTsigorta, nakit ve değerli taş lojistiği gibi hizmetlerden de indirimli olarak yararlanabilecek. PTT, Türkiye'de kabına sığmıyor, dünyaya açılıyor. PTT bu toprakların ortaya çıkardığı bir değer, tüm imkanlarını da bu coğrafyaya veriyor." diye konuştu.

AK Parti hükümetleri olarak her zaman reel sektörün yanında olduklarını belirten Tüfenkci, "Esnaf, izler, görür, kararını verir. Kimin iş yaptığına, kimin laf ürettiğine 24 Haziran'da sizler karar vereceksiniz." dedi.

Konuşmaların ardından, Bakan Tüfenkci, Bakan Arslan, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve TESK Başkanı Palandöken tarafından temsili kartlar imzalandı.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23