• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erzincan, eğitimdeki başarısı ile örnek oldu

Yeniakit Publisher
2017-04-06 11:29:53 -
Erzincan, eğitimdeki başarısı ile örnek oldu

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Vali Ali Arslantaş, düzenlediği yemekli basın toplantısında Erzincan’ın eğitimdeki başarısını basın mensupları ile paylaştı. Programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın yanı sıra Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Barış Yalçınkaya, ildeki yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan’da okullaşma oranı, okullar tarafından gerçekleştirilen projeler ve TEOG sınavında gelinen noktayı ele aldı. Bu konuda başarı çıtasının arttığına dikkat çeken Erzincan Valisi Ali Arslantaş; "19 Eylül 2016 yılında yeni eğitim öğretim yılının açılışını Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın zili çalması ile başlamıştı. Sayın Başbakanımızın o gün bizlere bir talimatı olmuştu. Daha sonra bu talimatı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 81 ilden öğretmenlerin katılımı ile yaptığı toplantıda da tekrar etti. Önümüzdeki sezon okul öncesi eğitimi zorunlu hale gelecek diye bütün Türkiye’ye ilan etti. Bizler de Milli Eğitim teşkilatımızdaki arkadaşlarımızla talimatı aldıktan sora okul öncesi eğitimde neler yapabileceğimizin planlamasını yaparak çalışmalarımıza başladık. Oluşturduğumuz çalışmalar neticesinde bir tek çocuğumuzun bile okul öncesi eğitimden mahrum kalmasına gönlümüzün razı olmadığını gösterdik. İnsan kişiliği 0-6 yaş arasında gelişiyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede bütün gayret geriye kalan %27 gelişim üzerine oluyor. Bütün köylerimize mahallelerimize evlerimize kadar girdik. Çocuklarımızın tamamına ulaştık. İlimizde ikamet etmeyen çocuklarımızı da gittiği yerlerde aileleri ile anlaştık. Dün itibariyle de Türkiye genelinde okul öncesi eğitim verileri sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığımız açıkladı. Erzincan’ımızın durumu 3 yaş çocuklarımızın %54’ü şu anda okula gidiyor. Biz bu alanda Türkiye’de birinci sıradayız. 4 yaş çocuklarımızın %68.33’ü okula gidiyor. Bu oranla yine Türkiye’de birinci sıradayız. Okul öncesi eğitimin asıl hedefi olan 5 yaş çocuklarımızda da %80.26’sı okula gidiyor. Bu oran ile de Türkiye birincisiyiz. Okul öncesi eğitimin 5 yaş grubunun tamamında Türkiye birincisiyiz. Bunlar net oranlar, brüt oranlar daha fazla. 4 yaşta brüt 77.08, 3 yaşta da 62.05 olarak yine birinci sıradayız. Bu çalışmayı gösteren, zamanlarından, emeklerinden, mesailerinden fedakarlık eden, Erzincan’ımızın okul öncesinde birinci olmasını sağlayan, başta Kaymakamlarımız olmak üzere İl Milli Eğitim müdürümüz ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Yine Türkiye ortalamasının altında derslik başına düşen öğrenci sayımız var. Fakat 40 Bin 771 öğrenci okullarımızda eğitim öğretim görmeye devam ediyor. Bunlar 3386 öğretmenimize emanetler. Okul öncesi eğitimde derslik başına; 19.73 öğrencimiz ilkokullarımızda 14.81 öğrencimiz, ortaokullarımızda da 16.72 öğrencimiz, genel liselerde 19.17, mesleki liselerde 16.11 ortalaması ortaöğretimde 17.37 öğrenci düşüyor. Toplam ortalama ise 16.62 öğrencimiz her bir derslikte ders görüyor. Teslim almak üzere olduğumuz iki okulumuzu da eğitim öğretime kazandırdıktan sonra bizim eğitimde ikili sorunumuz kalmayacak. Önümüzde ki dönem sabahçı öğlenci olma statüsü tarihe karışacak. Amacımız birleştirilmiş sınıf bırakmamak. Her öğrencinin kendi sınıfında kendi müfredatı ile ders görmelerini sağlayacağız.

TEOG ve üniversiteye yerleştirme sınavları için milli eğitim teşkilatı olarak Ağustos ayında okullarımızı açtık. 8 ve 12. Sınıf Öğrencilerimizi yetiştirme kurslarımıza aldık. Bunun sonucunda da açıklanan birinci TEOG sınav sonuçlarına göre Türkiye’de 7. Sıradayız. 55. Sıralardan 7. Sıraya yükseldiğimizi baz alırsak ne denli başarılı çalışmalar ortaya koyduğumuzu anlarsınız. Yine TÜBİTAK’ın ortaokulların kendi aralarında yarışmaları sağladığı bu benim eserim projesine de ilimizden Bin 650 öğrencimiz müracaat etti. Bunlardan Bin 191’i bölge kurulunca değerlendirmeye alındı, bölge yarışmasına 10 ilden davet edilen toplam 50 projeden 15 tanesi Erzincan’dan giden projeler. Bunun da yine 17-20 Nisan’da yapılacak bölge finallerinde çok büyük başarılar bekliyoruz çocuklarımızın projelerinden. İnşallah Türkiye finallerine hatırı sayılı birçok proje göndermeyi hedefliyoruz. TÜBİTAK’ın liseler arası araştırma projesi yarışmalarına da 470 öğrencimiz müracaat etti. Bunlardan 341’i değerlendirmeye alındı. Değerlendirmeye alınan projelerde 10 ilden toplam 100 projenin kabul edildiği yarışmaya da Erzincan’dan 16 proje kabul edildi. Geçtiğimiz günlerde bölge yarışması tamamlandı. Burada öğrencilerimiz toplam 10 kategoride yarıştı. Bu 10 kategoriden 2’sinde bölge birincisi, 2’sinde bölge ikincisi, 2’sinde de bölge üçüncüsü oldular. Şimdi ektiğimizi biçme zamanı. Bu yeter mi? yetmez tabii ki. Bütün bölge birinciliklerin de derece almamız gerekiyor amacımız bu. Okul öncesi eğitimde net ortalama oranlarımızı %100’e çıkarmamız gerekiyor. Biz hedefimizi yüksek tutacağız. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesinde toplam 90 okulumuz müracaat etti. Bunlardan 88 okulumuzun projesi kabul edildi. 88 okulumuzun her birine 5 Bin TL destek aldık. Bunlarla öğrencilerimizin hazırlayacakları projelerle bilim fuarına hazırlanacağız. Mayıs ayının son haftasında bütün ilçelerimizde ki okullarımızın da katılımı ile çok büyük bir bilim projesi fuarı düzenleyeceğiz" dedi.

Vali Arslantaş, konuşmalarının ardından basın mensupları ile karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23