• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erkeklerde sık idrara çıkma neyin belirtisi? Hangi doktora gidilir?

Yeniakit Publisher
2020-02-21 11:00:00 -
Erkeklerde sık idrara çıkma neyin belirtisi? Hangi doktora gidilir?

Sık idrara çıkma ya da idrar yapamama problemleriyle mutlaka karşılaşmışızdır. Bu gibi geçici problemler bir hastalık kabul edilse de ilerleyen süreçlerde her daim, alışkanlık gibi sık idrara çıkma belirtileri farklı bir hastalık ya da içeride oluşan problemin belirtisidir. Peki ama sık idrara çıkma nedenleri nelerdir? Sık idrara çıkmak neyin belirtisi? Erkeklerde sık idrara çıkma nedenleri nelerdir? Sık idrara çıkma için hangi doktora gidilmelidir? İşte detaylar...

Sık idrara çıkma ya da idrar yapamama problemleriyle mutlaka karşılaşmışızdır. Bu gibi geçici poblemler bir hastalık kabul edilse de ilerleyen süreçlerde her daim, alışkanlık gibi sık idrara çıkma belirtileri farklı bir hastalık ya da içeride oluşan problemin belirtisidir. Peki ama sık idrara çıkma nedenleri nelerdir? Sık idrara çıkmak neyin belirtisi? Erkeklerde sık idrara çıkma nedenleri nelerdir? Sık idrara çıkma için hangi doktora gidilmelidir? İşte detaylar...

Orta yaş ve üzeri erkeklerde en sık görülen şikayetler arasında yer alan sık idrara çıkma durumu, yalnızca iyi huylu prostat büyümesine değil, mesane ve alt idrar yolu hastalıklarına da işaret edebiliyor. Prostat büyümesi ile benzer belirtiler veren bu hastalıkların teşhis ve tedavisinde geç kalınması, mesane kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. 

Erkeklerde sık idrara çıkma neyin belirtisi?

  • Herhangi bir sağlık sorunu olmadıkça sık idrara çıkmanın nedeni bol sıvı tüketimi kabul edilir. Gün içinde çok su içenlerin ve sıvı gıdalarla beslenenlerin diğer insanlara göre daha sık idrara çıktığı bilinir. Kafein veya alkollü içeceklerin yoğun tüketimi, mesanenin daha çok çalışmasına neden olur.
  • İdrar yolunda meydana gelen iltihaplanma kadınlarda sık idrara çıkma sebepleri arasında yer alır. Enfeksiyon nedenli rahatsızlıklar özellikle de kadınları sık sık tuvalete götürür. Bu maddeye böbreklerde oluşan iltihaplanma da eklenebilir.
  • Şeker hastalarında da aşırı aktif mesane sorunu yaşanır. Kan şekerindeki yükselme böbreklerin şekeri süzememesine yol açar. Bu durumla beraber idrarda şeker oluşur. Fazla su kaybı yaşanacağı için sık idrara çıkma gözlemlenir.
  • Erkeklerde sık idrara çıkma ve kasık ağrısı yaşanıyorsa prostat iltihabı olabilir. Erkeklerde görülen sık idrara çıkma nedeni prostat ve böbrek rahatsızlığı olacaktır.
  • Bazen ilaçların yan etkisi ile sık idrara çıkabilirsiniz. Bu ilaçlar diüretik özellikte olduğunda daha çok idrara çıkma durumu yaşanır. Farklı bir hastalığın tedavisi için ilaç kullanmanız gerekiyorsa, yan etkilerini incelemenizi öneririz.
  • Stres! Sık idrara çıkıyorsanız ve herhangi bir biyolojik hastalığınız yoksa tek nedeniniz stres olacaktır. Strese bağlı bağırsak problemleri ve mide rahatsızlıkları yaşanır. Böyle zamanlarda su kaybı çok normaldir. Sık idrara çıkma depresyon günlerinde daha çok yaşanır.
  • Sık idrara çıkma hamilelik döneminde de meydana gelebilir. Mesanenin üzerindeki baskı arttığı zaman idrara çıkma ihtiyacı hissedilir.
  • MS ve Parkinson hastalıkları da sık idrara çıkma sebeplerindendir. Hatta bu hastalıkların tedavisi ihmal edildiğinde idrar kaçırma problemi de gözlenebilir.
  • Leğen kemiğinde oluşan tümörler de sık idrara çıkmayı hissettirir.

Hastanelerin dahiliye veya üroloji bölümündeki bir uzman doktordan randevu alınarak kontrole gidilebilir. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abuzer Kılınç

Çok sık idrara çıkıyorum. Tansiyonum yükseliyor.

Davut Yalçın

Aynı sorunu bende yaşıyorum üstelik 20 yaşındayım!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23