• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan ve Bahçeli açıkladı! CHP'de büyük telaş

Yeniakit Publisher
2018-02-23 08:16:00 - 2018-02-23 08:50:02
Erdoğan ve Bahçeli açıkladı! CHP'de büyük telaş

AK Parti ve MHP’nin Meclis’e sunduğu ‘cumhur ittifakı’ kanun teklifi CHP’de telaşa neden oldu. CHP, ittifakı ‘koalisyon’ olarak lanse etmeye çalışırken, anayasaya aykırı olduğunu iddia ediyor. AK Parti teklifin ardından BBP ve SP’yi bilgilendirirken, ittifakın genişleme ihtimali de güçlendi.

Milli Mutabakat Komisyonu’nun açıkladığı 26 maddelik kanun teklifine AK Parti-MHP ittifakını hazmedemeyen CHP’den itirazlar gecikmedi.

CHP Muğla Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Akın Üstündağ, teklifin birçok açıdan anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Üstündağ, “Ortada bir hukuk garabeti var” dedi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da teklif için “Hani koalisyon dönemi bitecekti” diye sorarak düzenlemeden “koalisyon” diye söz etti.

CHP’ye ilk cevap Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi. Bozdağ, “İttifak koalisyon değildir. İktidar olmak için değil, seçim öncesi halkın önüne çıkmak için yapılan bir yöntemdir” ifadesini kullandı.

BOZDAĞ’DAN HDP ÇAĞRISI

Bozdağ, CHP’ye de bir çağrıda bulunarak “Kendilerini zaten bir ittifakın parçası olarak görüyorlar. Umarız ki dürüst davranırlar, bizim gibi açık, net olurlar. Bizim HDP ile CHP’nin bir ittifak içerisinde olacağını söylememiz kadar doğal bir şey yok. Resmen ittifak yaparlar mı, yaparlarsa dürüstlük olur, ahlaki olur. Ama yapmazlarsa da biz biliyoruz ki HDP’liler, CHP’liler seçimde birlikte hareket edecekler” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SP VE BBP’YE BİLGİLENDİRME

Teklifin Meclise sunulmasının ardından önceki gün Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, hem BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi hem de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu bilgilendirdi. Yasal düzenlemeden sonra siyasi partiler ile görüşmelerin başlayacağı belirtildi. Yapılacak görüşmelerde ittifakın genişletilmesi kapsamlı birşekilde ele alınacak. Bu kapsamda iki formül üzerinde duruluyor. Birinci formül MHP’nin diğer partiler ile ittifaka ikna edilmesi. İkinci formül ise ittifak yapacak partilerin AK Parti’nin listesinde girmesi üzerinde duruluyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da “Bu ittifakı yapacak partiler, ‘AK Parti, MHP, BBP, Saadet Partisi’ şeklinde mi yoksa başka şekilde mi olacak? Bunları görüşmeler belirleyecek” dedi. “Yani hala BBP ve Saadet Partisi netleşmiş değil, ikisi de bu ittifakta yer alabilir?” sorusuna Ünal, “Evet” karşılığını verdi.

(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23