• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan sinyali vermişti! Türkiye, Fırat’ın doğusuna ilk neşteri attı

Yeniakit Publisher
2018-11-01 07:18:00 - 2018-11-01 07:38:14
Erdoğan sinyali vermişti! Türkiye, Fırat’ın doğusuna ilk neşteri attı

Türkiye, Fırat’ın doğusunda kalan bölgeyi terör örgütü YPG/PKK'dan temizlemek için harekete geçti. Beş gün içinde 2 kez, Ayn el Arap (Kobani) bölgesindeki PKK hedefleri ateş altına alındı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Fırat'ın doğusunun terör unsurlarından temizleneceği mesajını vermiş, “Münbiç'te oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Kendi harekat planımıza çalışıyoruz. Çok yakında bu çalışmaların sahadaki yansımaları görülmeye başlanacak. Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak değerlendirilmelidir” ifadelerini kullanmıştı

Erdoğan işaret etmişti

Başkan Erdoğan’ın son ikaz uyarısına rağmen ABD'nin desteğini alan terör örgütü PKK/YPG, Fırat'ın batısına geçme ve kritik bölgeleri boşaltma konusunda ABD'nin garantörlüğüne rağmen terk etme işlemini gerçekleştirmedi. Teröristler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) olası operasyonuna karşı hazırlıklar yapıp, siper ve mevzi kazmaya devam etti.

Önce zor mağara vuruldu

28 Ekim Pazar günü Suriye’nin kuzeyinde, Halep’e bağlı Ayn el Arap ilçesinin batısında bulunan, Zor Mağar bölgesindeki Şanlıurfa'nın Suruç’la Gaziantep'in Karkamış ilçelerinin karşısına düşen terör örgütü YPG/PKK’ya ait mevziler, TSK tarafından obüs bataryalarıyla bombalandı. Fırat Nehri'nin doğu kıyısında bulunan ve Türkiye sınırına hakim tepelere sahip olan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü faaliyetlerini engelleme kapsamında top atışları yapıldı. TSK, Zor Mağar tepesinde terör örgütü tarafından inşa edilen siper ve mevzileri hedef aldı.  Başkan Erdoğan, salı günkü partisinin grup toplantısında, Fırat'ın doğusuna operasyon sinyalini bir kez daha verdi. Erdoğan, “Fırat'ın doğusu konusunda hazırlıkları tamamladık. Yakında etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Darmadağın edeceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

İnleri darmadağın edildi

TSK ikinci kez Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi sınır hattından, Fırat'ın doğusundaki Ayn el Arap (Kobani) bölgesinde bulunan PYD/PKK mevzilerini obüs bataryalarıyla ateş altına aldı. Top atışlarıyla vurulan mevzilerdeki PYD/PKK'lı 14 terörist etkisiz hale getirildi, 6 terörist yaralandı. TSK, Fırat'ın doğu kıyısında mevzi ve yığınak yapıldığını tespit ettiği noktaları hedef alarak, teröristlere ağır bir darbe daha vurdu. Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan Fırat'ın batısına geçilmemesi ve ilgili bölgelerin terk edilmemesi durumunda, büyük kapsamlı bir operasyonun yapılması da an meselesi olarak değerlendiriyor.

Sınır birliklerinde konuşlu fırtına obüsleri peş peşe ateşlendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kuzey Irak'ta da 23 terörist etkisiz!

Öte yandan, Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Avaşin, Gara ve Metina bölgelerine düzenlenen hava harekatlarında 23 terörist etkisiz hale getirildi.

Dün gece ise Tel Abyad sınır hattında çıkan çatışmada 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken 2 terörist de yaralanmıştı.

Öldürülen YPG ve PKK'lıların toplam sayısı 40'ya yükseldi

Böylece dün akşamdan bu yana etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısı 26'ya yükselirken, etkisiz hale getirilen YPG'li ve PKK'lıların toplam sayısı da 40 oldu.

Erdoğan: Çukur kazıyorlar gelin gömün diye!

12 Ekim tarihinde Isparta'da halka hitap eden Başkan Erdoğan, terörle mücadeleyle ilgili önemli mesajlar vermişti. Bölücü terör örgütü PKK’nın tarihindeki en büyük hezimeti yaşadığını söyleyen Erdoğan, “Şimdi Münbiç'te kanal açıyorlar. Bu ne demek? Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın. Oraya da girilecek” ifadelerini kullanmıştı. Aradan kısa bir süre geçmesinin ardından Türkiye, teröristleri çukurlara gömmeye başladı. (Güneş)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23