• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan müjdeyi verdi: Türkiye'nin en büyüğü İstanbul'a yapılacak

Yeniakit Publisher
2018-11-17 15:49:00 - 2018-11-17 21:29:27
Erdoğan müjdeyi verdi: Türkiye'nin en büyüğü İstanbul'a yapılacak

Başakşehir'de düzenlenen Millet Bahçeleri Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan İstanbul'daki millet bahçelerinin açılışında açıklamalar yaptı. Erdoğan, millet bahçelerinin İstanbul'daki yeşil alanlara büyük katkıda bulunacağını belirterek, "5 millet bahçemizin büyüklüğü 1.5 milyon metrekareyi buluyor. Sadece bu proje ile kişi başına düşen yeşil alanı yüzde 10 artırıyoruz. Söz verdik, yaptık, yapacağız. Onlar konuşur, biz yaparız. Millet bahçemizde seyir terasından, yürüyüş yoluna, piknik alanına her şey var" dedi.

Erdoğan, açılış töreninde Atatürk'e hakaret ve büstlerine saldıra değindi. "Bu oyuna gelmeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır. Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İSTEMESENİZ DE YAPACAĞIZ"

"Söz verdik, yaptık, yapacağız. Onlar konuşur, biz yaparız. Millet bahçemizde seyir terasından, yürüyüş yoluna, piknik alanına her şey var. 31 Mart'a hazır mıyız? Sağ olun, var olun. Baruthane Millet Bahçesi 60 bin metrekare üzerine kuruldu. Osmanlı Baruthanesi ile de tarihi bir kimliğe sahiptir. Çırpıcı Millet Bahçesi, 465 bin metrekare üzerinde etap etap tamamlanıyor. Tamamlanan ilk 4 etabını bugün açıyoruz. Hedefimiz her şehrimize en az bir millet bahçesi kazandırmaktır. Onlar dedikodu yapsın. Biz yapacağız diyoruz, onlar 'istemezük' diyorlar. Yapacağız, yapacağız. İstemeseniz de yapacağız"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN YÜZDE 10 ARTIYOR"

"5 millet bahçemizin büyüklüğü 1.5 milyon metrekareyi buluyor. Sadece bu proje ile kişi başına düşen yeşil alanı yüzde 10 artırıyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı'nın kapalı alanlarından yapacağız. Devasa bir millet bahçesi de orada yapacağız. İstanbul daha güzel olacak, bu millete bu yakışır. Durmayacağız değil mi? Kapı kapı gezeceğiz."

"HİZMET GEREKLİ OLAN, YETERLİ OLAN DEĞİL"

"Biz hizmet belediyeciliği derken, gönül belediyeciliğini de içine alan daha geniş bir kavramdan bahsediyoruz. Büyükşehirde gönlünü kazanamadığımız tek bir kişi bıraktıysak, şehri baştan da yapsak o şehri tam anlamıyla kazanmış sayılmayız. O nedenle adını gönül belediyeciliği koyduk? Nasıl? Hizmet gerekli olan, yeterli olan değil. Yeterli olan gönülleri kazanmak, biz gönülleri almaya geldik."

"Yeşil alanları fazla şehirlerde yaşayan insanların depresyon gibi en büyük tehditlerden birine daha az maruz kaldıkları görünmektedir. Batı toplumlarının tabiatı yenilmesi gereken bir anlayış olarak görmesi bütün insanlığı tehdit ediyor. İklimlerin değiştiğini, çocukluğumuzdaki rutininden çıktığını görüyoruz."

"BİZİM MEDENİYETİMİZDE SÖMÜRGE OLARAK ARKA BAHÇELER OLUŞTURMAK ASLA YOKTUR"

"Geçen yıl sadece bu şehirde 180 bin ağaç dikildi. Toprakla buluşturduğumuz 4.5 milyar fidan sayesinde ülkemizi yeni ormanlarla buluşturduk. Ormanlarımızın kullanımını vatandaşlarımıza açarak evlatlarımızın doğayla iç içe olmasını temin ettik. Rabbimiz, bizlere hayırlı işlerde yarışmamızı söylüyor. Millet bahçeleri hayırlı işlerde yarıştığımız bir projemizdir. Durmadan, usanmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bizim medeniyetimizde sömürge olarak arka bahçeler oluşturma zihniyeti asla yoktur. Hem kendi ülkemizde, hem de gönül coğrafyamızın tüm köşelerinde vicdan ve paylaşım esasına göre hareket ediyoruz. Dünya 5'ten büyüktür politikamızdan, Filistin konusuna, Afrika'ya aynı kararlı duruşu gösterdik"

"NE ATATÜRK'E NE DE KIYAFETİNDEN DOLAYI VATANDAŞIMIZA HAKARET EDİLMESİNE İZİN VERMEYİZ"

"Terör örgütlerini ve darbelerle ülkemizi bölemeyenler, suni tartışmalar ile ülkemizi kamplaştırmak yoluna gitmişlerdir. Bakınız, açık ve net söylüyorum. Biz tek parti döneminden beri milleti aşağılayan, küçük gören azgın azınlığın oyunuyla sarsılacak değiliz. CHP'nin bu oyuna gelmedik, gelmeyiz. Ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ne de kıyafetinden dolayı vatandaşımıza hakaret edilmesine izin vermeyiz. Türkiye'de kimse eleştirilemez değildir. Kırmızı çizgimiz terör, kişisel hakların ihlali ve iftiradır."

"Utanmadan, sıkılmadan bana İstiklal Marşı'nı okuyup okumadan bahsediyor. Hadi oradan ya. Önce haddini bileceksin. Biz Safahat'ı yastık altı kitabı yaparak büyüdük."

"ESKİ GÜNLERE DÖNDÜRME ÇABALARI BEYHUDEDİR"

"Birilerinin Türkiye'yi eski, kara günlerine döndürme çabaları beyhudedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. 31 Mart milletin hakemliğine gidilecek gündür. Demokratik haklarımızı kullanırken en büyük cevabı vermeye hazır mıyız? Ağızlarını her açtıklarında Atatürk istismarı yapanları ama onun emanetlerini bir milim ilerletmeyenleri bir kez daha milletimizin terazisine çıkaracağız."

"Bu 5 millet bahçemiz İstanbul'umuza, milletimize hayırlı olsun. Yavrularımız, annelerimiz, babalarımız istedikleri gibi eğlensinler istiyoruz. Çocuklarımız, millet kıraathanelerinde ders çalışsınlar, keklerini yesinler, çaylarını içsinler istiyoruz. Rahat olun rahat, gönlümüz zengin..."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23