• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan İngiltere'den Merkez'e mesaj verdi

Yeniakit Publisher
2018-05-16 08:09:00 -
Erdoğan İngiltere'den Merkez'e mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyareti kapsamında Londra’da Bloomberg TV kanalına verdiği mülakatta Türk ekonomisini değerlendirdi. Erdoğan konuşmasında faiz ve enflasyon konusuna vurgu yaparak, “Bir defa sebep-netice ilişkisine baktığımız zaman, faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz politikasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şöyle konuştu: “Tabii ki Merkez Bankası’nın bağımsızlığı söz konusu. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz andan itibaren, oradaki etkinliğimiz çok daha farklı olacak” diye konuştu. Erdoğan para politikalarında da etkin olan bir başkan görüntüsü vermeye mecbur olduklarına da dikkat çekerek şöyle konuştu: “Halk para politikalarında sıkıntıya düştüğü zaman bunun hesabını kime sorar? Başkana sorar. Başkana soracağına göre para politikalarında etkin olan bir başkan görüntüsü vermeye mecburuz...”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23