• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Engelliler yük değil lütuftur’

Yeniakit Publisher
2017-12-05 08:55:00 -
‘Engelliler yük değil lütuftur’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,AK Parti Genel Merkezi’nde,partisinin Sosyal Politikalar Başkanlığınca düzenlenen “Engelleri Aşanlar 2017” programına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Engelleri Aşanlar 2017” programında yaptığı konuşmada, “Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyadaki pek çok toplumda engelliler bir yük olarak görülüp buna göre muamele görülürken bizde tam tersine bir lütuf olarak kabul edilmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, partisinin Sosyal Politikalar Başkanlığınca düzenlenen “Engelleri Aşanlar 2017” programına katıldı. Salonda bulunan her biri bir zafer hikayesi olan engellileri mücadeleleri ve kararlılıkları dolayısıyla tebrik eden Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Türkiye’deki ve dünyadaki tüm engellilere selamlarını iletti.

Engelliler haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, engellerin yük değil lütuf olduğunun altını çizerek, “Ülkemizde geçmişte yoksulluğun gönüllerimizde yol açtığı yaralar her alan gibi engellilerimizi de etkilemiştir. Batı dahil olmak üzere engelliler bir yük olarak görülürken bize göre bir lütuf olarak görülmüştür. İyiliği gösterişe adaleti yollarda, sevgiyi sosyal medyada arayanlar medeniyetimizin derin sırrına eremezler. Görememek, konuşamamak, yürüyememek algılayamamak asla bir eksiklik değildir. Her engelli doğuştan bir engelle doğmaz. Herkes doğuştan engelli olmaz, kimi ampute milli takımımızın kaptanı gibi terörle mücadelede kimi iş kazasında. Engelli kardeşlerimizin durumunu tıpkı düz ya da kıvırcık saçlı olmak gibi insani bir durum olarak kabul ettiğimizde diğer sorunlar da çözüm yoluna girer” ifadelerini kullandı.

Engellilere tanınan pozitif ayrımcılığı garanti altına aldıklarını belirten Erdoğan, “Toplumumuzda engellilerin bu denli sıkıntı çekmesinin en büyük nedeni onları çalışma hayatının dışına bırakmaktır. BM’nin engellilerin haklarına ilişkin sözleşmesini biz kabul ettik. Ülkemizin ilk engelliler kanunu 2005 yılında biz çıkardık. Engellilere yapılacak pozitif ayrımcılığı garanti altına aldık. Türkiye engellilerini çalışma hayatı dışında bırakacak kadar müsrif değildir. Değerler eğitiminin çok önemli olduğunu özellikle söylüyorum. Çocuklarımıza medeniyetimizin, tarihimizin, kültürümüzün değerlerini öğretmeyen bir eğitim öğretim sistemi benim gözümde başarısızdır, başarısız olarak da kalacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“İŞ ADAMLARI YERLİ VE MİLLİ DURUŞ SERGİLEMELİ”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sadece bu yılın ilk 9 ayında yurt dışına giden yatırım rakamının 2 milyar dolara, ülkeye gelen yatırım rakamının da 7,5 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Erdoğan, “Gittiğimiz yerlerde iş adamlarımızın yatırımlarını gördüğümüzde gurur duyuyoruz. Dolayısıyla ülkemizdeki yerli ve yabancı tüm firmalar, küresel finans sistemine entegre bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar, sürdüreceklerdir. Aksi yönde atılacak adımlara önce biz karşı çıkarız. Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?” şeklinde konuştu.

“Tuğla üstüne tuğla koyanın başımızın üstünde yeri var”

Erdoğan konuşmasında ihracat rakamlarına da değindi. Erdoğan, kasım ayı itibarıyla yıllık ihracatı 155,5 milyar dolara ulaştıran iş dünyasına şükranlarını sundu. İhracatın rekor üzerine rekor kırdığı, Merkez Bankası rezervinin 119 milyar doları bulduğu, üçüncü çeyrek büyüme rakamının çift haneye doğru gittiği dönemde ülkesine güvenmeyen iş adamının yerli ve milli olmadığını vurgulayan Erdoğan, “İşte bu duygularla önceki gün Muş’ta yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarının bir bölümünü yurt dışına çıkartma gayreti içinde olduğunu duyduğum bir kısım iş adamlarına sitemimi dile getirdim. Yatırım için yurt dışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz. Her zaman ifade ettiğim gibi bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23