• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Engel Tanımayanlar Hareketi

Yeniakit Publisher
2014-05-13 18:23:00 -
Engel Tanımayanlar Hareketi

Turkcell ailesi olarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için toplumun her kesiminin fırsat eşitliğine sahip olmasını önemsiyor ve bunu gerçekleştirmek için somut adımlar atıyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onları hayatın içine katmak için "Engel Tanımayanlar" çatısı altında birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz.

Proje, sadece bir bağış veya kısıtlı bir iş imkanının ötesine geçerek çok daha fazla insana, çok daha uzun soluklu bir fırsatlar bütünü olarak toplumda kalıcı bir farkındalık yerleştirmeyi ve engelli vatandaşlarımızı hayatın içine katmayı hedefliyor.

 “Hayatın Paylaşınca Güzel” olduğunu biliyor, engelli vatandaşları iş yaşamına ve sosyal hayata dahil edecek her adımı önemli bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz.

 Engellilere yönelik hizmetlerimizi 3 ana başlık altında topluyoruz:

 Engelli istihdamı

 Ürün ve çözümler

 Sosyal sorumluluk projeleri

ENGELLİ İSTİHDAMI

 Turkcell Grup Şirketleri, Turkcell Çağrı Merkezleri bünyesinde 500 engelli istihdam ediliyor.

 Turkcell Global Bilgi Karaman ve Van-Erciş Çağrı Merkezlerimizde çalışanlarımızın %50’sini engelli personelimiz oluşturuyor.

 Karaman Çağrı Merkezi, 2010 yılında açıldı. Merkezde çalışan 100 kişinin 50’si engelli.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), İŞKUR ve diğer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurumlarının hizmetlerine ilişkin çağrıları cevaplıyor. Engelli dostu binada, günde ortalama 35 bin çağrı cevaplanıyor.

 Van-Erciş Çağrı Merkezi’nde çalışan 120 kişinin 60’ı engelli çalışanlardan oluşuyor. Engelli dostu merkezde, MEB çağrıları karşılanıyor. Çalışanların %95’i depremzede. Günde ortalama 9 bin çağrı karşılanıyor.

 Ulaştırma Bakanlığı ile yürüttüğümüz projeyle evinden çalışan (homeagent) çağrı merkezi çalışanlarımız bulunuyor.

 Engelli çalışanlarımızı sadece sayısal olarak korumuyor, onlara eşit imkanlar sunuyor, kaliteli iş ortamında çalışmalarını sağlıyoruz. Eğitim ve kariyer gelişimi olanakları, engelli dostu ofisler, servis ve ulaşım kolaylıkları ile engelli vatandaşlarımızı çağdaş çalışma hayatına dahil ediyoruz.

 “Engel Tanımayanlar” projemiz, kamu ve özel sektör işbirliğinin başarılı bir örneği olarak her kesimden övgü alıyor ve benzer sosyal sorumluluk projelerine de esin kaynağı oluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen bu proje, “sürdürülebilir” oluşuyla da dikkat çekiyor.

ÜRÜN VE ÇÖZÜMLER

Hayat kolaylaştıran müşteri deneyimine yönelik hizmet ve uygulamalarımız: Mobil iletişim teknolojileri sayesinde engelli vatandaşlarımızın yaşadığı iletişim

problemlerini en aza indirmede faydalı çözümler sunuyoruz.

1. “Turkcell Hayal Ortağım” Servisi: Görme Engelli abonelerimizi hayata bağlamayı hedefleyen servisimiz. Young Guru Academy işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz “Turkcell Hayal Ortağım” servisi ile görme engelli abonelerimiz cep telefonlarından 8020 kısa numarasını arayarak Türkiye ve dünyadan tüm güncel haberleri, 50’yi aşkın köşe yazarını, dünya klasiklerinden kişisel eğitime kadar birçok konuda binlerce kitabı, astroloji, döviz kuru, hava durumu gibi bilgi servislerini, sosyal hayata entegrasyonları için vazgeçilmez olan birçok eğitimi sesli olarak dinleyebiliyorlar. Bu servisimiz ücretsiz. IVR üzerinden erişilen bu servisimizi Android ve iPhone kullanıcıları için uygulama olarak da yine ücretsiz olarak sunuyoruz. Bu hizmetle görme engellilerin bilgiye erişimdeki en önemli eksiklerinden birini gidermiş olmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar 50 bin kişinin aradığı Turkcell Hayal Ortağım, günde yaklaşık 10.000 dakika dinleniyor.Turkcell Hayal Ortağım servisinden sadece görme engelli aboneler faydalanabiliyor. Görme engelli aboneler; önce www.hayalortagim.com sitesinden kayıt formunu dolduruyor. Kayıt işlemini tamamlayan ve görme engelli raporunu sisteme yükleyen aboneler; 24 saat içinde 8020’yi arayarak servisi kullanmaya başlayabiliyorlar. Kullanıcılar, hangi yazıyı ya da eseri dinleyeceklerini sesli komut ile seçebiliyorlar. “Hayal Ortağım” servisi, GSMA 2014 Mobil Dünya Kongresi’nde önemli bir başarıya imza attı. Her yıl Kongre kapsamında gerçekleşen Global Mobil Ödülleri’nde
“Toplumsal ve Ekonomik Gelişme” kategorisi “En iyi Mobil Ürün-Uygulama” başlığı altında aralarında AT&T’nin de bulunduğu 4 finalist rakibini geride bırakarak dünya birincisi oldu.

2. İşitme engellilere görüntülü çağrı merkezi (ücretsiz): Turkcell’in işaret diliyle hizmet verebilmek için geliştirdiği Görüntülü Müşteri Hizmeti servisi işitme engelli Turkcell aboneleri için ücretsiz olarak sunuluyor. Pazar günü hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında görüntülü hizmetten yararlanılabiliyor. Turkcell Müşteri Hizmetleri 3G uyumlu bir telefondan aranarak görüşme başlatılabiliyor. Görüntülü Müşteri Hizmeti için işitme engelli müşterilerimiz üç yılda toplam 7333 çağrı yaptılar ve İşaret Dili ile hizmet aldılar.

3. Neredeyim Destek Servisi: Görme engelli abonelerimiz 8081’i arayarak bulundukları noktayla ilgili bilgileri sesli olarak dinleyebiliyor, bir yakınını kendi konumunu sorgulayabilmesi için tanımlayabiliyor veya yakınıyla konumunu paylaşabiliyor.

• Servis kullanım ücretsizdir.

• Gönderilen konum bilgisi, şehir içinde yaklaşık 300-500 metre, şehir dışında ise yaklaşık 1-1,5 km hassasiyetle sağlanmaktadır.

• Servis içeriğiyle ilgili daha detaylı bilgi için tıklayınız.

4. Sesli fatura ve sesli sözleşme (ücretsiz): Görme engelli Turkcell’liler fatura kesim tarihlerinden itibaren aranarak fatura tutarı, son ödeme tarihi ve fatura içeriği ile ilgili ücretsiz olarak bilgilendiriliyor. 2011 yılında yapılan bir geliştirme ile görme engelli abonelerimiz Turkcell tarafından kendilerine gönderilen tüm mailleri bilgisayarlarında sesli olarak dinleyebiliyorlar. Bunun yanı sıra görme engelli abonelerimiz kendilerinden imzalamaları istenen müşteri sözleşmesi hakkında fikir edinebilmek istediklerinde hem Çağrı Merkezi hem de www.turkcell.com.tr üzerinden sözleşmeyi dinleyebiliyor.

5. Turkcell’in Parmakları Konuşuyor: İşitme engelli müşterilerimizin bir uzman tarafından yönlendirilme ve bilgilendirilme taleplerinden yola çıkarak, dört flagship Turkcell mağazamızda (Pera Flagship, Bağdat Caddesi, Capitol ve Kanyon) Türkiye’de bir ilk olan, güzel bir projeyi başlattık. Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu ile ortaklaşa çalışarak hayata geçirdiğimiz proje kapsamında:

1. İşitme engelli müşterilerimize mağazadan hizmet verebilmek, ürün-servis tanıtmak için bir müfredat oluşturduk. Bu müfredat için 200’ün üzerinde Turkcell ürün ve servisiyle 20’nin üzerinde abonelik süreci işaret diline çevrildi.

2. İşitme engelli müşterilerimizin fazlaca yaşadığı İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde belirlenmiş 100 TİM ve bu TİM’lerde yaklaşık 200 çalışana eğitim verdik.

3. TİM çalışanları, Türk işaret dili eğitimlerini bun sonra Turkcell Akademi üzerinden alacak.

6. “Çalarken Dinlet”: İşitme engellilere anons hizmeti (ücretsiz): Turkcell’in Çalarken Dinlet servisi ile sizi arayan herkes, siz telefonunuzu açana kadar seçtiğiniz melodi, şarkı ya da efektleri dinleyebiliyor. Bu uygulamamızı işitme engelli müşterilerimiz için geliştirdik. Telefonlarına ücretsiz olarak tanımlayacakları Çalarken Dinlet anonsuyla kendilerini arayan kişilere “Aradığınız kişi işitme engellidir. Kendisine ulaşmak için SMS ya da MMS atabilirsiniz” mesajını dinletebiliyorlar. Uygulamadan faydalanmak için abonelerin ISITME yazıp 1040’a göndermeleri yeterli oluyor.

7. Görme Engelliler için Sesli Bilgi Servisi:

Bu servisle görme engelli abonelerimiz:

• Tarife veya hizmetlerdeki değişiklikleri,

• Kullanım durumlarıyla ilgili bilgilendirmeleri sesli mesaj olarak alabiliyorlar.

8. Avantajlı konuşma ve data tarifeleri Engellilerin ihtiyaçlarına göre ayrıştırılmış indirimli ve çok avantajlı destek tarife ve paketleri bulunuyor.

 Faturalı Destek Tarifeleri: 4 farklı tarife opsiyonu var:

Faturalı Destek Hepsi Paketi: Turkcell’lilerle 1500 dk + Her Yöne 500 dk +

Turkcell’lilerle 10.000 SMS + Her Yöne 1.000 SMS + 250 MB internet

 Faturalı Destek Konuşma Paketi: Turkcell’lilerle 1500 dk + Her Yöne 500 dk + 10 MB internet

 Faturalı Destek Mesajlaşma Paketi: Turkcell’lilerle 10.000 SMS + Her Yöne 1.000 SMS + Her Yöne 100 MMS + Turkcell’lilerle 100 dk görüntülü görüşme + 10 MB internet

 Faturalı Destek İnternet Paketi: 2 GB internet

 Faturasız Destek Tarifesi Faturasız tarife 20 kuruş / dakika, 20 kuruş / SMS

c. Faturasız Destek Tarifesi Kampanyaları:

 Faturasız Destek Hepsi Paketi: Turkcell’lilerle 1500 dk + Her Yöne 500 dk + Turkcell’lilerle 10.000 SMS + Her Yöne 1.000 SMS + 250 MB internet

Faturasız Destek Konuşma Paketi: Turkcell’lilerle 1500 dk + Her Yöne 500 dk + 10 MB internet

 Faturasız Destek Mesajlaşma Paketi: Turkcell’lilerle 10.000 SMS + Her Yöne 1.000 SMS + Her Yöne 100 MMS + Turkcell’lilerle 100 dk görüntülü görüşme + 10 MB internet

 Faturasız Destek İnternet Paketi: 2GB internet

d. Turkcell Superonline:

i. Fiber internet 24 ay indirimli

ii. Ücretsiz yerinde kurulum ve kablosuz modem

iii. Fiber internette: 20 mbps / 4GB kotalı, 20 mbps / limitsiz

iv. ADSL: Kurulum yok. 8 mbps’ye kadar 4 GB kotalı ya da 8mbps’ye kadar limitsiz

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Engelli Kardelenler için TESYEV ile işbirliği

• Kardelenler projesi kapsamında TESYEV işbirliğinde maddi durumu yetersiz olan 100 engelli Kardelen kızımızın eğitimine destek oluyoruz. Kardelenler arasında işitme, görme ve ortopedik engelli öğrenciler var.

 Engel Tanımayan Akademi ile Eğitimde Engelleri Kaldırıyoruz

• Teknolojiden kişisel gelişime, iş dünyasından liderliğe, inovasyondan girişimciliğe 30 farklı eğitim işitme engelliler için Turkcell Akademi’de yerini alıyor.

• Turkcell Akademi artık engelli müşterilerimiz için de bilgiye erişim kaynağı halini alıyor.

• Eğitimler işaret dili ve altyazılı olarak engelli müşterilerimizle buluşuyor.

• Görme engelliler için Turkcell Akademi eğitimleri Turkcell Hayal Ortağım servisine dahil ediyor. Böylece Turkcell Akademi hem görme engellilere hem de işitme engellilere eğitim fırsatı sunuyor.

• Turkcell Akademi bünyesinde işaret dilini öğrenmek de mümkün. Akademi Engelliler Haftası’nda işaret dili eğitimlerini tüm müşterilerine sunuyor.

 Görme Engelli Bisiklet Projesi

• Görme Engelli Spor Federasyonu’nun ana destekçisiyiz.

• Türkiye’de bir ilke imza atarak Görme Engelli Bisiklet sporunu 9. paralimpik branşı olarak başlattık.

• Proje kapsamında, Tokat, Denizli, Konya, Kayseri ve İzmir’de 50 sporcumuzu destekliyoruz.

 Görme Engelli Futbol

• Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu işbirliğiyle görme engelli futboluna da destek vermeye başladık.

• Görme Engelli Futbol Milli Takımı’nın yanı sıra Görme Engelliler Ligi’ne de adımızı vererek Turkcell Sesi Görenler Ligi’ne ana sponsor olduk.

• Görme engelli sporları tabana yayarak engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesine katkıda bulunmak en önemli hedefimiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23