• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emine Bulut’un katilinin cezası belli oldu!

Yeniakit Publisher
2019-10-21 12:47:00 - 2019-10-21 13:04:23
Emine Bulut’un katilinin cezası belli oldu!

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 Sezai Erhan  yeniakit.com.tr 

Kırıkkale'de eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan, Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinde kalan olayın faili tutuklu sanık Fedai Varan (43) ile KADEM dahil çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Emine Bulut’un ailesi ve avukatlar katıldı.

‘Katili ya da suçu savunmuyorum’

Zanlı Fedai Varan’ın avukatı Ersoy Aytaç, Katili yada suçu savunmadığını, sanığın yargılamaya dair haklarını savunduğunu ve kadın örgütlerinin davaya müdahil olması gerektiğini söyledi. Aytaç, ikinci taleplerinin dosya içeriğinin ve tüm delillerin savunma yapabilmeleri için eksiksiz olarak taraflarına verilmesi olduğunu ifade etti.

Sanık avukatı davayı uzatmaya çalışıyor

Emine Bulut’un avukatları ise, sanık avukatının davayı uzatmaya çalıştığını ifade etti. Sanık avukatının esasa ilişkin beyanı olmadığı için taleplerinin reddedilmesi istendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tanıklar yeniden dinlenilmeyecek

Mahkeme heyeti, tanıkların yeniden dinletilmesi talebinin tanıklar halihazırda duruşmada dinlendiğinden tekrar dinlenilmesine gerek olmadığına, Emine Bulut’un gittiği karakola gidip ifade verdiği polislerin dosyaya tanık olarak dahil edilmelerinde herhangi bir yarar olmayacağına, Müşterek çocuğun ayrı bir odada dinlenildiğinden yeniden dinlenilmesini reddine oybirliği ile karar verildiği açıklandı.

Mütala duruşma salonunda okundu

Mütalaa savcı tarafından duruşma salonunda okundu. Mütalaada, “TCK 82/1-a gereği sanığın cezalandırılmasını, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını, iyi hal indirimi uygulanmamasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi” şeklinde düzenlenmiştir denildi.

En yüksek ceza verilsin

Emine Bulut’un ailesi sanığa en yüksek ceza verilmesini mahkeme heyetinden talep ederek, “En yüksek ceza verilsin, bir diyeceğimiz yoktur, mahkemenin yetkisine güveniyoruz. Taraf yüce mahkemenindir. Önceki beyanlarımızı tekrar ederiz” dediler.

Karar açıklandı

Mahkeme heyeti, sanık Fedai Varan’a ekleyeceğiniz bir şey var mı diye sordu; “Adil yargılanmıyorum” dedi. Duruşmaya karar verilmesi amacıyla 30 dakika ara verildi. Yeniden başlayan duruşma da karar açıklandı. Karar şöyle: “Her ne kadar maktul hakkında kasten insan öldürme suçundan cezalandırılmasının istenmesine istinaden sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesine, haksız tahrik indirimi koşullarının dosyada oluşmadığından haksız tahrik indirimi talebinin reddine, iyi hal oluşmadığı için iyi hal indirimi talebinin reddine karar verilmiştir”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

cinayet çok ama çok kötü bir şey

Sanık avukatı Ersoy Aytaç, kovuşturmanın genişletilmesine dair 5 talepleri olduğunu söyleyerek, “Birincisi kadın örgütlerinin davaya dahil edilmesidir. İkincisi dosya içeriğinin eksiksiz olarak tüm dijital verilerle birlikte sivil toplum kuruluşları ile paylaşılması. Üçüncüsü sanığın sorgusundan sonra ilk celse dinlenen tanıkların tekrar dinlenmesi. Dördüncü talebimiz F.B.V’ye uzman eşliğinde sorularımızı yöneltmek istiyoruz” dedi ve bende özellikle kamera görüntülerinin en başından cinayet öncesinden itibaren, tüm mesajlar sms whatsup dahil, açılmış her türlü nafaka ve icra davası sayısı, 6284 karar sayısı . Cinayet kötüdür.Ama nedenler önemlidir.

Zafer

Keşke gerçekten adalet olsa da, tv ye çok düşmeyen diğer suçlarda hızlıca sonuçlandırılsa...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23