• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emeklilikte yaşa takılanlar ne zaman emekli olacak? EYT son dakika

Yeniakit Publisher
2020-02-03 07:39:00 - 2020-02-03 07:53:32
Emeklilikte yaşa takılanlar ne zaman emekli olacak? EYT son dakika

EYT için emeklilik formülü. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan son dakika EYT açıklaması geldi. Bakan Selçuk, "EYT'liler emeklilikten sonra çalışmak istiyorlar. 48-50 yaşlarda, en randımanlı olduğu dönemde emekli olmayı düşünmek bu. Hazine ve Maliye Bakanımızla çalışıyoruz. Emeklilik konusunda bir reforma ihtiyacımız olduğu doğru." dedi. Bakan Selçuk’un emeklilikte yaşa takılanlara yönelik açıklama yapması sonrası EYT çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlar ne zaman emekli olacak? EYT çıkarsa kimler EYT yasasından yararlanacak? Gibi sorular binlerce emeklilikte yaşa takılanlarca merak edilmekte.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan son dakika EYT açıklaması geldi. Bakan Selçuk’un emeklilikte yaşa takılanlara yönelik açıklama yapması sonrası EYT çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlar ne zaman emekli olacak? EYT çıkarsa kimler EYT yasasından yararlanacak? Gibi sorular binlerce emeklilikte yaşa takılanlarca merak edilmekte.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk EYT ile ilgili konuşmalarında “Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar demeyi tercih ediyoruz ve Emeklilikte 3 ana parametrenin olduğuna değinmiş bulunmaktadır. Buna göre emeklilikte bulunan 3 ana parametre ise sigorta süresi, prim ödeme ve yaş faktörü olarak ele alınmaktadır. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk bu 3 ana parametreden birinin eksik olması durumunda emeklilik işleminin gerçekleşmediğini belirtmektedir. Belirtilen bu 3 ana parametrenin aynı anda birey tarafından sağlanması gerektiğini belirtmektedir.

65 yaştan emeklilik 2048'de

Bakan Selçuk konuşmalarına, maliyet hesaplaması var, prensipte de sorun var ve emeklilik dediğimiz olayın ise teknik açıdan kullanılan tabiri ise “Yaşlılık Aylığı” olduğunu belirtmektedir. Yaşlılık aylığının da yaşlı olunca alındığını dile getirmiş bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında ise EYT bekleyen vatandaşların ortalama yaşının ise 48 olduğunu belirtmektedir. Bakan Selçuk Dünya’nın hiçbir yerinde 48 yaş yaşlılık olarak kabul edilmemektedir dedi. Buna göre geçen yıl emekli ettiğimiz vatandaşların yaş ortalamasının ise 52 ve 53 yaş sınırlarında olduğunu bildirdi. Bu yaş gruplarının da emeklilikte 65 yaşı bulması 2048 yılını bulacağını ifade etti.

EYT nedir? Kimler EYT mağduru?

EYT Nedir? EYT 1998 yılında ilk olarak SGK’lı işe başlaması ve emeklilik hakkını da 2023 yılında kazanması kanunu mevcut iken, aradan geçen birkaç yılın ardından belirtilen kanun için yeni yasa çıkartılarak belirtilen vatandaşlar için emekliliklerinin 2038 yılına ertelenmesi işlemine Emeklilikte Yaşa Takılanlar adı verilmektedir. Çıkan bu yasa ile binlerce kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar kapsamına girmiş bulunmaktadır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ercan

Eyt için bir yaş sınırı konup emekli edilebilir geneldede emeklilik yaşı doğru değildir 52 yaş erkekler 50 yaş bayanlar için olabilir birde prim doldurup çalışanlar emekli aylığı düşüyor duzeltilmeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23