• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elon Musk’a soğuk duş! Starship’in prototipi SN4 infilak etti

Yeniakit Publisher
2020-05-30 10:50:00 - 2020-05-30 11:17:42

Elon Musk’a ait SpaceX şirketinin Starship roketinin dördüncü prototipi SN4’ün roket motorunun statik patlama nedeniyle saha testi sırasında infilak ettiği bildirildi.

SpaceX’in dev roketi Starship'in prototipi SN4 test sırasında büyük bir patlamayla infilak etti.

Statik patlama nedeniyle infilak etti

Elon Musk’a ait SpaceX şirketinin Starship roketinin dördüncü prototipi Teksas’ta bulunan tesislerde yapılan test sırasında infilak etti. SpaceX’in Mars ve Ay’a insan göndermek için geliştirdiği rokette meydana gelen patlamanın sebebi ise henüz bilinmiyor. Patlayan prototip bir dizi testten geçmiş olan SpaceX’in SN4 modeline ait. Elon Musk'ın şirketinin mürettebatla uzaya fırlatmayı planladığı uzay mekiğinden farklı bir prototip. Yapılan açıklamada “Seri Numarası 4" (SN4) roket motorunun statik patlama olarak bilinen bir saha testi sırasında patladığı bildirildi.

“Astronotları fırlatacak olan uzay araçlarından farklı”

Patlayan prototipin bu hafta sonu NASA astronotlarını Florida'dan uzaya fırlatacak olan Falcon 9 roketi ve Crew Dragon uzay aracından farklı olduğu hatırlatıldı. Bu roket sistemi daha önce uyduları pek çok kez başarıyla fırlatmıştı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Uçak gibi defalarca fırlatılabilecek

Patlayan prototip şirket tarafından ay ve Mars’a insan ve yük göndermek amacıyla tasarlandı. Roket tekrar kullanılabilir olacak şekilde tasarlandı. Böylece SpaceX ticari bir uçak gibi onu defalarca fırlatabilir ve geri indirebilir. Şirket bu yıl uzaya ve 2022 yılına kadar da aya ulaşmayı hedefliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Beter olsunlar,

İnsanlık düşmanı bir avuç kendini Dünya'nın sahibi sanan süper zengin züppeler.

Kaktus Sydney

Bu Elon Musk seytanin un hicbir projesi basarili olmaz inshaAllah humanoid yapma cabalari ile Fitrati yok etmek istiyorlar bunlar Yaradan a savas aciyorlar akillari sira; Astagfurullah
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23