• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elon Musk'a büyük şok! Milyarlarca dolar kaybediyor

Yeniakit Publisher
2022-06-23 09:42:00 -
Elon Musk'a büyük şok! Milyarlarca dolar kaybediyor

Tesla'nın sahibi Elon Musk, Almanya e AVD'deki Tesla fabrikalarında yaşanan tedarik sıkıntısı nedeniyle istediği gibi üretim yapamıyor.

Küresel tedarik zinciri Çin'de Koronavirüs pandemisinin yeniden yükselişe geçmesiyle ağır yara aldı. Çin sokağa çıkma yasakları uyguladı ve insanlar evlerinde izole hayat yaşadılar. Bu süreç içinde fabrikalarda da işleyiş durdu ve dünyaya mal arzı gerçekleştirilemedi.

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın Tesla'nın ABD'deki Teksas, Almanya'daki Berlin fabrikasında işler sekteye uğradı.

Musk, Çin limanlarında yaşanan sıkıntılar ve Batarya teminindeki yetersizlikler nedeniyle Berlin ve Teksas fabrikasında üretimi artıramadıklarını, bundan dolayı da milyarlarca Dolar kayıpta olduğunu belirtti.

Musk "Hem Berlin hem de Austin fabrikalarımız şu anda devasa para yakıyorlar" dedi.

Batarya sorunu daha büyük

Tesla'nın yeni bataryalarından olan 4680'in üretiminin artırılmasında sıkıntı yaşanması nedeniyle fabrikadan çok az otomobil çıkmaya başladı. Musk, 2170 olarak adlandırılan bataryalar için gerekli ekipmanların Çin limanlarında beklediğini söyledi.

Berlin'de üretim Teksas'a göre iyi olsa da bunun nedeni olarak 2170 bataryalarının elde mevcut olmasından kaynaklanıyor. Daha eski teknolojiye sahip bataryalar araçlara takılarak fabrikadan çıkması sağlanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23