• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elektrikli araçta kapışıyorlar! Amerika bunun iÇİN mücadele ediyor

Yeniakit Publisher
2023-11-04 16:01:00 - 2023-11-04 16:01:48
Elektrikli araçta kapışıyorlar! Amerika bunun iÇİN mücadele ediyor

Amerika ile Çin arasındaki ekonomik mücadele elektrikli araç piyasasında da sürüyor. İşte bu güç mücadelesinin uluslararası ekonomideki yansımaları:

Dünya genelinde elektrikli araç sektörünün gelecek vizyonu bağlamında çalışmalar sürdürülürken Tesla'nın başı çektiği "elektrikli araç" segmenti orta vadede yeni çekişme alanlarına da kapı aralayacak görünüyor. Uluslararası Enerji Ajansı'nın Küresel Elektrikli Araç Görünüm Raporu'na göre, de elektrikli araç satışlarında kazanılan ivmenin daha da hız kazanması bekleniyor.

Dünya geneli artışta

Dünya genelinde 2022'de 10 milyondan fazla elektrikli araç satılırken, satışların bu yıl yüzde 35 artışla 14 milyona ulaşması öngörülüyor. Elektrikli araç satışlarında Çin, Avrupa ve ABD hakim pazarlar olarak öne çıkarken, küresel çapta elektrikli otomobil satışlarının geçen yıl yüzde 60'nın gerçekleştiği Çin lider pozisyonda.

Elektrikli güç mücadelesi

ABD Enerji Bakanlığı verilerine göre 2021'den bu yana ABD'de elektrikli araç şarj cihazlarına da 500 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı. Ekonomik ve teknolojik mücadelede Amerika karşısında elini güçlendirmek isteyen Çin, elektrik aksamından batarya ve çiplere kadar geniş portföyde sanayi üstünlüğünü ele geçirmek istiyor

Yatırım seferberliği

Tesla, General Motors (GM), Ford, Rivian, Lucid Motors, Proterra, Lordstown Motors ve Canoo gibi firmalar ülkenin önde gelen elektrikli araç üreticileri arasında. Çin'de ise Çinli elektrikli araç üretici konumunda BYD, SAIC, NIO, GAC, Li Auto Inc., Geely, XPeng, Huawei, Changan Auto ve Great Wall Motor yer alırken yatırım seferberliğinde de Türkiye üzerinden açılım planlamaktalar.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hakan

*coğrafi keşiflerde geri kaldık. *sanayi devriminde geri kaldık. *nüfusun avrupa devletleri kadar olmasında geri kaldık. *parlementer cumhuriyet sisteminde geri kaldık. *20. ci yüzyıl markalaşma ve sanayi de motorlu taşıtlarda geri kaldık. *21.ci yüzyıl bilgisayar cep telefonu cip üretimi hassas teknolojide geri kaldık. ÖNÜMÜZDE GÜNEŞ ENERJİSİ - ELEKTİRİKLİ OTOMOBİL VE EKİPMANLARI ALANI KALDI. BU KONUDA DÜNYADA BİRİNCİ VE SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ. *2030 kadar dünyanınen büyük güneş enerji paneli ve ekipmanları ihracatcısı olmalıyız. %80 enerji ihtiyacını güneşten almalıyız. *Togg ve arkasından gelecek başka markalarımızı dünyada 10-15 fabrika ile 10-15 milyon adet satışa çıkarmalıyız.

Okur

Elektrikli arabalarda Çin öne geçerse ABD ve AB, elektrikli arabalar çevre kirliliği yapıyor diyerek elektrikli arabaların kullanımını yasaklayabilir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23