• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Yeniakit Publisher
2020-02-24 12:51:45 -
Ekonomiye ilişkin "torba teklif" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM (AA) - AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandı.

Komisyon, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplandı.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, usule ilişkin söz alarak, milletvekillerinin kanun tekliflerine ilişkin detaylı bilgilendirilmediğini, kendilerine tekliflere yönelik etki analizi sunulmadığını ve "siyaseten sorumlular komisyonda bulunmadığı için sorularına yanıt alamadıklarını" söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bürokratların sadece AK Parti'li milletvekilleriyle görüştüğünü iddia ederek, "Bize de haber verin nerede buluştuğunuzu. Biz de gelelim, milletin taleplerini dile getirelim." ifadelerini kullandı.

Kanun tekliflerinin, milletvekillerince hazırlanmadığını öne süren Paylan, "AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yasa tekliflerini saraydan alıp getiriyor." diye konuştu.

ÖNE ÇIKAN VİDEO

Paylan, Meclis'in depremi gündemine alması gerekirken bunu yapmadığını da ileri sürdü.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kanun tekliflerine yönelik etki analizi hazırlanmamasının Meclis'te yıllardır görülen bir eksiklik olduğunu belirterek, bunun çözümünün siyasi parti gruplarının bir araya gelerek İçtüzük'ü yeniden düzenlemesiyle mümkün olabileceğine dikkati çekti.

Komisyon Başkanı Elvan, HDP'li Paylan'ın depremle ilgili sözlerine ilişkin, depreme yönelik görüşmelerin Plan ve Bütçe Komisyonunda değil, Genel Kurul'da yapılabileceğini belirtti.

Bu sırada Elvan ile Paylan arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

Konuşmasında, kanun tekliflerine yönelik etki analizi hazırlanması konusunda bir düzenleme bulunmadığına işaret eden Elvan, Meclis'te grubu bulunan partilerin bu konuda bir düzenleme yapmasını önerdi.

Elvan, milletvekillerinin kanun tekliflerini bürokratlarla bir araya gelerek, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının taleplerini dinleyerek hazırladıklarını, ayrıca Komisyon üyelerinin Meclis Başkanlığına sunulan teklifler konusunda detaylı olarak bilgilendirildiğini dile getirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23