• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Edepsizliğin ‘sözcü’leri hoşgörü bekliyor

Yeniakit Publisher
2021-01-27 09:32:00 -
Edepsizliğin ‘sözcü’leri hoşgörü bekliyor

“Mazide kalan hoşgörü” manşetini atan Sözcü, merhum Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Süleyman Demirel gibi muhafazakâr siyasetçilerin ahlaksızca çizilen karikatürlerini yayınlayarak, o dönemin bugüne göre daha hoşgörülü olduğunu öne sürdü. Peygamber Efendimiz’i hedef alan ahlaksız Fransız dergisine “Charlie Hebdo’ya en anlamlı destek CHP’den” manşetiyle sahip çıkan Sözcü, bünyesindeki Gırgır isimli derginin Hz. Musa’ya yönelik iğrenç karikatürüne Yahudi cemaatinden gelen tepkilere ise karşı koyamamıştı. Ücretsiz dağıttığı Gırgır’ı kapatıp personelini kovan Sözcü, Yahudi cemaatinden de özür dilemişti.

 Zekeriya Say  İstanbul 

Yazar, çizer, muhabir ve editörleriyle her gün milli ve manevi değerlerimize hakaretler yağdırarak nefret suçu işleyen Sözcü, bu kez “hoşgörü” kılıflı çirkin bir skandala imza attı. Dünkü manşetinde sağ görüşlü siyasilere yönelik aşağılayıcı karikatürleri siyasi olgunluk olarak yorumlayan Sözcü yine büyük bir çarpıtmaya başvurdu. Yayınladığı aşağılık karikatürlerle Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo’ya CHP’nin verdiği desteği anlamlı bulan Sözcü, ücretsiz dağıttığı Gırgır dergisini, Musevileri de rahatsız eden bir karikatür nedeniyle kapatmıştı.

Kendi rezaletini görmezden geldi

Başkan Erdoğan’ın şahsına yönelik hakaretleri yargıya taşımasını hoşgörüsüzlük olarak sunan Sözcü, dün Merhum Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve Süleyman Demirel gibi muhafazakâr siyasetçilerin çıplak resmedildiği bazı aşağılık karikatürleri yayınlayarak, eski Türkiye’de siyasetçilerin daha ‘hoşgörülü’ olduğu imasında bulundu. Geçmiş dönem siyasetçilerinin en ağır eleştiriye bile kızmadıklarını iddia eden Sözcü, iki manşetinden birinde Erdoğan’a saldırdığı halde hiçbir müdahale ile karşılaşmadığını ve dilediği gibi yayın yapabilme özgürlüğüne sahip olduğunu unuttu. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal kendisi hakkında çizilen karikatürleri çerçeveletmesini, Süleyman Demirel’in ise aleyhinde olan karikatürleri İslamköy’deki müzesine koydurtmasını birer “hoşgörü” örneği gibi sunan gazete, kendi kirli sicilini ise görmezden geldi.

Kendilerine dokunmayan mizaha sınırsız özgürlük isteyen Sözcü, ücretsiz dağıttığı Gırgır adlı mizah dergisini ise Musevileri de rahatsız eden Hz. Musa’ya hakaret içerikli iğrenç bir karikatür nedeniyle aynı gün kapatmıştı. Derginin 29 personelini işten kovan Sözcü yönetimi, ‘berbat’ olarak ifade ettikleri karikatür nedeniyle “incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz” açıklaması yapmıştı.

Charlie Hebdo’ya var Cuma’ya yok

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun, Peygamberimize yönelik aşağılık karikatürlerinden dolayı saldırıya uğramasını eleştiren ve dergiye “Charlie Hebdo’ya en anlamlı destek CHP’den” manşetiyle sahip çıkan Sözcü, inananların yüz akı Cuma dergisi kapatıldığında ise bir ikiyüzlülük örneği sergileyerek sessiz kalmıştı. Her fırsatta basın özgürlüğü vurgusu yaparak muarızlarına dilediğince saldıran Sözcü ve onun temsil ettiği zihniyetin egemen olduğu bir dönemde, Cuma Dergisi, Balyoz ve Ergenekon’da yargılanan Çetin Doğan, Hurşit Tolon ve Tuncer Kılınç’ı  “Disiplinsiz Paşalar” başlığıyla kapak yapıp, sinek üçlüsü kullandığı gerekçesiyle 90 bin TL tazminata mahkûm edilmişti. Cuma Dergisi bu astronomik tazminatı ödeyemeyince kapanmak zorunda kalmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vejo

Tayyip erdogan ... demekki hosgoru istiyirsunuz yoksa hirsiz tayyip demenize gecmiste diger parti liderlerine cizilen elestiri karikaturleeinde edepsizlik saygisiz yoktu mizah vardi ve eglenceli idi ya sizin yaptiginiz sozcu hakaret var kufur var yalan var iftira var varoglu var kalkmislar birde hosgoru diyor siz var bagimsiz bir medya degilsiniz cehape nin(CHP) bir yayin organisiniz

ömer

Dinimize saldırı olunca susan ilgilenmeyen Akepeliler sosyal medyada kendilerine gelen basit işlerde ortalığı kaldırıyor.Dertleri ve davaları belli değil.Sözcü nun işi bu hiç tuhaf değil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23