• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Eczanelerden maske alabilmek için kod nereden geliyor?

Yeniakit Publisher
2020-04-09 20:08:00 -
Eczanelerden maske alabilmek için kod nereden geliyor?

Eczanelerden maske alabilmek için kod nereden geliyor? Son alınan kararlardan sonra maskeler eczanelerden alınacak. İzdiham ve haksızlığın önüne geçebilmek için, telefona gönderilen kod ile maskelerin alınması kararı verildi. Peki ama maske için kod nereden alınır? Maske kodu nereden gelecek? Maske almak için kod nasıl alınır? Eczaneden maske almak için kod nasıl gelir? İşte merak edilen bütün bu detaylar...

Eczaneden ücretiz maske kod ile nasıl alınır? Binlerce vatandaş ücretsiz maske almak için başvurunun nasıl yapılacağını araştırıyor. Son alınan karara göre maskelerin cep telefonuna gönderilen kodlar ile eczanelerden temin edilmesi sağlanacak. Peki ama ücretsiz maskeler nasıl alınacak?

Ücretsiz maskeler, kişilerin cep telefonlarına gönderilen kodların, eczanelerde gösterilmesi sonucunda verilecek. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecek.

Bunun yanı sıra alınan kararlara göre eczanelerin sadece bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunması gerekmekte. Talepler bakanlık tarafından takip edilecek.

Eczanelerden maske alabilmek için kod nereden geliyor?

Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek maske alabilecek. Eczacılar, bu kodu TİTCK tarafından İTS veya Reçetem Sisteminde açılacak yeni bir butona girecek. Eczanelre maskelerin ulaşmasının ardından uygulama hemen başlatılacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

elazığlı

Hiç bir şey anlamadım. şimdiye kadar telefonuna kod belirtilen mesaj var mı? varsa lütfen bildirsin de rahat olalım. Maske satışları yasaklandı, artık maske bulunmuyor, e-devlet üzerinden müracaat ettik hiç bir ses seda yok, şimdide eczaneler dağıtacak deniyor, yalan mı? doğru mu oda belli değil...................
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23