Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? | Dondurmalı irmik helvası tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerin biri olan dondurmalı irmik tatlısı mübarek ramazan ayında sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Peki, dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? Dondurmalı irmik helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte dondurmalı irmik helvası tarifi...

24 Mayıs 2019 Cuma 16:52
Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? | Dondurmalı irmik helvası tarifi

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerin biri olan dondurmalı irmik tatlısı mübarek ramazan ayında sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Peki, dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? Dondurmalı irmik helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte dondurmalı irmik helvası tarifi...

Malzemeler

500 gram irmik (3,5 su bardağı)
250 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
500 gram kaymaklı dondurma

Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

Tereyağını bir tencereye alıp eritin.
Yağ eriyince irmiği ekleyin ve irmik renk alana kadar kavurun.
Ayrı bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin.
Kaynayınca sütü ekleyin ve pişirin.
Sütlü şerbet, hafif ılınınca kavurduğunuz irmiğin içerisine ılık şerbeti dökün ve karıştırıp kapağını kapatın.
5-10 dakika bu şekilde pişirin ve demlendirin.
Çukur bir kasenin içerisine irmik helvasını ortası çukur kalacak şekilde bastırarak doldurun. Çukur kalan yeri dondurma ile doldurun ve servis tabağına ters çevirerek servis edin.
Dilerseniz üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edin.

Akit Youtube Kanalına Abone Ol

Haftanın Özeti

www.yeniakit.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü sair içeriklerle ilgili telif hakları Uğurlu Gazetecilik Basın Yayın Matbaacılık Reklamcılık Limited Şirketi’ne aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeksizin iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz, yeniden yayıma konulamaz.
Haber Tarihi: 24 Mayıs 2019 Cuma 16:52

YORUM YAZ

    Günün Özeti

    Günün Karikatürü

    25 Haziran 2019