Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? | Dondurmalı irmik helvası tarifi
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerin biri olan dondurmalı irmik tatlısı mübarek ramazan ayında sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Peki, dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? Dondurmalı irmik helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte dondurmalı irmik helvası tarifi...
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerin biri olan dondurmalı irmik tatlısı mübarek ramazan ayında sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Peki, dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? Dondurmalı irmik helvası için gerekli malzemeler nelerdir? İşte dondurmalı irmik helvası tarifi...
Malzemeler
500 gram irmik (3,5 su bardağı)
250 gram tereyağı
1,5 su bardağı su
3 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
500 gram kaymaklı dondurma
Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?
Tereyağını bir tencereye alıp eritin.
Yağ eriyince irmiği ekleyin ve irmik renk alana kadar kavurun.
Ayrı bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin.
Kaynayınca sütü ekleyin ve pişirin.
Sütlü şerbet, hafif ılınınca kavurduğunuz irmiğin içerisine ılık şerbeti dökün ve karıştırıp kapağını kapatın.
5-10 dakika bu şekilde pişirin ve demlendirin.
Çukur bir kasenin içerisine irmik helvasını ortası çukur kalacak şekilde bastırarak doldurun. Çukur kalan yeri dondurma ile doldurun ve servis tabağına ters çevirerek servis edin.
Dilerseniz üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edin.