• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Perinçek'ten Libya uyarısı: Türkiye için hayati önemli

Yeniakit Publisher
2020-01-04 16:19:00 - 2020-01-04 16:20:21

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Doğu Perinçek'ten Libya uyarısı: Türkiye için hayati önemli

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisi tarafından, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) İÇDAŞ Salonu'nda gerçekleştirilen "Üretim Devrimi Kurultayı" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya Tezkeresine şartlı olarak destek verdiklerini belirterek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çok önemli menfaatlerinin bulunduğunu ifade etti.

Doğu Perinçek, "Güvenliği var. Doğal gaz ve diğer enerji kaynakları var. Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." diye konuştu.

Hafter'in Amerika, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın desteklediğine işaret eden Perinçek, Türkiye'nin yeri ve konumunun belli olduğunu ancak oraya bir güç yığılmasının gerektiğini kaydetti.

Uluslararası ittifak birikiminin Libya’da değerlendirilmesi gerektiğini savunan Perinçek, şöyle devam etti:

"Diğer kıyıdaş ülkelerle Sayın Cumhurbaşkanın da belirttiği gibi Mısır ile Suriye ile ilişkilerimizi bu açından değerlendirmemiz lazım. Onlarla da kıyıdaş ülkelerle de yine bir münhasır bölge anlaşmaları, ekonomik bölge anlaşmaları yapabiliriz, yapmalıyız. Rusya'nın da Doğu Akdeniz’de, Amerika'nın tehditlerine karşı ciddi menfaatleri var. Orada Doğu Akdeniz’deki ittifak birikimi içinde değerlendirmemiz lazım."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ramazan

Perinçek gidin derse gidilecek ülkenin düştüğü duruma bak

ramazan

perincekten medet umar oldunuz.ÇOK ÇOK YAZIK
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23