• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Perinçek sosyal medya düzenlemesini desteklemek isterken ayarı kaçırdı

Yeniakit Publisher
2020-07-03 17:02:00 - 2020-07-03 17:25:25
Doğu Perinçek sosyal medya düzenlemesini desteklemek isterken ayarı kaçırdı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyaya düzenleme getirileceğine dair açıklamasına destek verirken ipin ucunu kaçırarak, “Milli devletin diktatörlük uygulaması gerekir” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” ifadelerini desteklemek isterken işin dozunu kaçırdı ve bu durumu diktatörlüğe kadar bağladı.
Aydınlık’a verdiği röportajda terörle mücadele, ulusal bütünlük ve kişisel haklar konularında yürütülen tartışmaları değerlendiren Doğu Perinçek, vatandaşın kişisel haklarına sözlü taciz, hakaret ve aşağılama konularının düzenlenmesi taslağına destek verirken özgürlüğün sınırlanmamasına tepki gösterdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diktatörlük uygulaması çağrıda bulundu.

“Karşı taraf ısırdığı için siz de ısıracaksınız”

Sosyal medyayı pankreas minderine benzeten Perinçek’in sözlerinden öne çıkanlar şu şekilde: 

“Pankreas güreşinde ısırmak, kolunu kırmak serbest. Sosyal medyada sövmek, aşağılamak, hakaret etmek serbest değil sanki mecburiyet. Girerken bize sövmek hakaret etmek, ısırmak kırmak dayatılıyor. Biz ne kadar terbiyeli olsak da… Çok beğendiğim terbiyeli insanları bile oraya girince tanıyamıyorum. Benim tanıdığım Ahmet, Mehmet, Ayşe bu değil. Çünkü öyle bir ideolojik dayatma var. Oraya girdiğinizde siz de pankreas minderine çıkıyorsunuz. Karşı taraf ısırdığı için siz de ısıracaksınız. Bunun dışında kalan çok az insan var."

“Milli devlet diktatörlük uygulamalıdır”

Özgürlüğü sınırlamayan anlayışa tepki gösteren Perinçek şöyle devam etti: “Yozlaşma çürüme terbiyesizlik ahlaksızlık bu tespitler çok çok doğru. ‘Özgürlük var.’ Neyin özgürlüğü var? Terbiyesizliğin, ahlaksızlığın özgürlüğü… Kadına saygısızlık gibi bir özgürlüğü kabul etmiyoruz. İnsanı aşağılamak gibi, eşitsizlik gibi bir özgürlük kabul etmiyoruz. Vatana ihanet etmek, terörü desteklemek gibi bir özgürlük yok. Amerika’nın uşağı, piyonu olmak gibi özgürlükleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Buna karşı milli devletin diktatörlük uygulaması gerekir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Korhan

doğru söylüyor

Eyup

Bulmaca gibi adamsın seni bir türlü çözemedim. En azından chp ye göre bin defa daha iyisin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23