İltihap oluşumunu önlemek için zencefil içeren gıdalar tüketin. Zencefil az miktarda bile kullanılsa, etkili bir ağrı kesicidir.
-Tablet ya da kapsül olarak alabileceğiniz gibi çayını yapabilir ya da içeceklerinize de katabilirsiniz. Aynı zamanda kökünü çiğneyebilirsiniz fakat bayağı acıdır.
-Zencefil tozunu sıcak suyla karıştırarak zencefil lapası yapabilirsiniz. Bu iki malzeme karıştığında hamur oluşturur. Tozu ve suyu tahta kaşık ile cam kasede karıştırın. Çünkü karışımı ısıtmanız gerekecek.
-Lapayı ısıtmak için, yarım fincan çok sıcak su ekleyin. Bez parçasını kaseye batırın ve iltihaplı bölgeye sürün. Vücudunuzun iltihaplı bölgesine lapa ile masaj yapın.
-Herhangi bir yan etki oluşması durumunda doktorunuza başvurun. Bazı yan etkileri şunlardır: Nispeten nadir görülen kızarıklık, kaşıntı, ağız ve boğaz bölgesinde şişkinlik ve nadir olarak görülen kanama.
-Ağrı kesici olarak zencefil kullanacağınız zaman doktorunuz ile görüşün. Diyabet hastaları ve düşük kan şekeri olanlar, herhangi bir kalp hastalığı ya da kalple bağlantılı hastalığı olanlar zencefil kullanırken dikkatli olmalıdır.
Nasılkolay.com'dan alınmıştır.