• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu HDP'li vekilin tehdidini

Yeniakit Publisher
2016-01-19 15:54:03 -
Davutoğlu HDP'li vekilin tehdidini

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP milletvekili Feleknas Uca'nın, Sur'da hayatını kaybeden birinin ailesine cenazesini almamaması için tehditte bulunduğunu açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin cenazeleri almak konusunda ısrarcı davrandığını belirtti.

Davutoğlu, cenazelerin 3 gün içerisinde alınması şartını getiren genelgenin ardından HDP'lilerin ailelere cenazeleri mezbahaya götürmeleri yönünde baskı yaptıklarını söyledi.

Davutoğlu, HDP milletvekili Feleknas Uca'nın, Sur'da hayatını kaybeden birinin ailesini cenazesini almamaması için tehdit etttiğini belirterek "Aile, Elazığ'dan geldi cenazeyi almak için, bu milletvekili Feleknas Uca, aileyi tehdit etti. Onun üzerine bizim teşkilat devreye girip aileyle konuşup cenazeyi teslim etti. Bir de bunlarla uğraşıyoruz" dedi.

PKK ve HDP'den ortak tehdit

Cenazeler üzerinden propaganda yapmaya çalışan PKK ve HDP ailelere baskı kurarak toplumsal gösterilere zemin hazırlamaya çalıştığı daha önce medyaya yansımıştı.PKK ve HDP'nin öldürülen teröristlerin cesetlerini belediyeye ait mezbahaneye götürdüğü belirlenmişti. Şırnak Valiliği daha önce benzer bir algı operasyonunu yaptığı açıklama ile gözler önüne sermişti. Bölücü Terör Örgütü mensupları ve yandaşlarının cenazeleri bir şov ve provokasyon aracı haline getirmek için cenaze sahibi ailelere yaptıkları baskı ve tehditlerle ailelerin cenazeleri alıp defnetmelerine mani olduklarına dikkat çekilmiş, cenazelerin alınıp defnedilmesi için hiç bir engel olmadığı belirtilmişti.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23