• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci Yaver MHP'yi aldatmaya çalışmış

Yeniakit Publisher
2016-07-20 23:47:00 -
Darbeci Yaver MHP'yi aldatmaya çalışmış

Darbe gecesi Genelkumay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaverinin darbe girişiminin yaşandığı gece MHP'yi arayıp 'Her şey yolunda, normal' şeklinde yanıltma telefonu açtığı ortaya çıktı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CNNTürk'te yaptığı açıklama darbe girişiminin olduğu gece yaşananları anlattı:

Ankara semalarında jetlerin uçmasıyla birlikte Sayın Genel Başkan partiye dönme kararı aldı. Bu olayın ne olduğu hususunu araştırma konusunda parti genel merkezine döndük. Böyle bir pozisyonda ne olduğunu çözmeye çalıştık. 5-10 dakikalık telefon trafiğiyle kalkışmanın olduğu ortaya çıktı. Biz teşkilatlarımızı uyarıp genel merkez açıklamalarına uymalarını söylerken, Sayın Genel Başkan da devlet erkanıyla ilgili temaslara geçti.

Saldırılar başlamıştı. Ankara semalarında helikopterlerin atışlarıyla Genel Merkez de sallandı. Sayın Genel Başkan öncelikle Sayın Başbakan'ı aradı.

Genelkurmay Yaverliğinden ya da özel kaleminden bizim kalemimize "Her şey yolunda, normal gibi" bir bilgi akışı yapıldı. Yani yanıltma yapıldı. Genel Başkanımız tabi buna itibar etmedi. 'Böyle bir şey kabul edilemez' deyip Sayın Başbakan'la konuşmak istedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23