• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci Chan-ocha kendisini Başbakan ilan etti

Yeniakit Publisher
2014-05-23 12:20:00 - 2014-05-23 15:20:40
Darbeci Chan-ocha kendisini Başbakan ilan etti

Tayland'da gerçekleştirilen askeri darbe sonrası General Chan-ocha kendisini Başbakan ilan etti.

Tayland'da ordu komutanı General Prayuth Chan-ocha liderliğindeki Askeri Konsey, devrik hükümetin bakanlarına, görevinden alınan Başbakan Yinglak Şinavatra dahil olmak üzere tüm taraflardan 120 siyasetçiye ve sivil toplum liderlerine, konseye rapor vermelerini emretti.

Yinglak ve yerine geçici olarak atanan Başbakan Yardımcısı Niwatthamrong Boonsongpaisan, çağrıya cevaben bugün konseyle toplantıya katıldı.

Konseyin, subaylara bilgi vermeleri için çağırdığı kişilerin ülkeden ayrılması da yasaklandı.

Dün gece kendisini başbakan ilan eden Prayuth, “uygun bir isim” bulunana kadar bu görevi sürdüreceğini söyledi.

Askeri Konsey ayrıca bugün çok sayıda internet hizmeti sağlayıcısına, “ulusal güvenliği etkiyecek” ve “karmaşa yaratacak” içerikleri engellemeleri emrini verdi.

Öte yandan internetteki sitelerde hala darbeyle ilgili çok sayıda eleştiri görülebiliyor.

Dün ordunun yönetime el koymasının ardından tüm televizyon ve radyo programları da askıya alındı.

DARBEYE PROTESTO

Tayland’da darbeyi kınayan küçük çaplı gösteriler de yapıldı. Ülkede önde gelen bir gazeteci, Bangkok’ta silahlı askerlerin yanında ayakta durarak ağzını kırmızı bir bantla bağladı.

Bazı göstericiler de “Darbeye karşıyız” ve “Demokrasiyi korumak istiyoruz” yazılı pankartlarla orduya karşı tepkilerini gösterdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23