• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhuriyet paçavrasının yazarından örgüt maskeli gazetecilere kıyak

Yeniakit Publisher
2019-12-01 17:47:00 -
Cumhuriyet paçavrasının yazarından örgüt maskeli gazetecilere kıyak

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar, tutuklu gazetecilerin sanki gazetecilik faaliyeti yaptıkları için cezaevinde olduklarını belirten bir yazı kaleme aldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Emre Kongar bugünkü köşesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK suçundan tutuklu gazetecilere sahip çıktı. Emre Kongar köşe yazısında, "Sevgili okurlarım, Uluslararası Yazarlar Birliği, PEN'in, 1981'de ilan ettiği '15 Kasım Hapisteki Yazarlar Günü'nde, Türkiye'deki meslek örgütleri İstanbul'da toplandılar ve tutuklu yazar ve gazetecilerin özgür bırakılması için çağrı yaptılar. İktidar ise tam bir aymazlık içinde: Hem bu çağrılara kulaklarını tıkıyor, hem de üç büyük kentteki seçim sonuçlarıyla artık saklanamaz hale gelen çöküşünü durdurmaya çalışıyor. Böylece çöküşünü durdurmak yerine, hızlandırıyor!" diyerek hem FETÖ hem de diğer terör örgütlerine destek verdi.

FETÖ ve terör örgütlerinin savunuculuğunu yaptı

Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Türkiye Merkezi açıklamalarını köşesine taşıyan Kongar, tutuklu gazetecilerin sanki gazetecilik faaliyeti yaptıkları için tutuklu oldukları gibi bir intibaı vermeye çalıştı. Oysa tutuklu olanların çoğu ya FETÖ ve PKK terör örgütleriyle bağı oldukları için tutuklu bulunuyorlar.

Tutuklu gazeteciler konusunda hazırlanan raporlarda da hangi suçtan dolayı tutuklu ya da hükümlü olduklarına dair bir ayrım da yapılmıyor. Türkiye'de özgür basın olmadığına dair bir algı oluşturmak için bu raporların ve açıklamaların yapıldığı aşikar...

Peki Türkiye'deki gazeteciler neden tutuklu... Mesela İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi FETÖ'nün medya yapılanması davasında 25 kişiye ceza verirken, bir kişiye ise beraat kararı vermişti. Yine PKK ve DHKP-C örgütünün sözde yayın organlarında çalışan bazı kişilerde tutuklu. Bu kişiler basın mensubu sayılsada aslında örgüte hizmet eden kişiler.

PEN Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Oral'ın açıklamasına da yer veren Kongar, Oral'ın şu cümlelerini köşe yazısına taşıdı: "Eğer bir ülkede haksız yere hapiste yatan bir tek insan dahi varsa hiç ama hiçbir gazeteci, yazar özgür değildir. Bu kadar çok insanın hapiste olması da bir gözdağı vermek anlamına geliyor. Uluslararası PEN bu yıl beş aktivist, yazar ve gazeteciye dikkat çekti. Bunlar; Lydia Cacho, Stella Nyanzi, Shakthika Sathkumara, Galal El-Behairy ve Türkiye'den Nedim Türfent. Nedim Türfent'in davası gerçekten akılları durduracak nitelikte. On dokuz tanık mahkemede işkence sonucu ifade verdiğini söylemesine rağmen Nedim hâlâ hapiste." Van Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve PKK'ya yakın Diha'nın muhabirliğini yapan Nedim Türfent'in Twitter hesabına bile bakılsa, PKK terör örgütünü desteklediği görülüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Basın kartı iptalini çarpıttı

Emre Kongar, köşe yazısında "Şu anda 115 gazeteci cezaevinde. 10 bini aşkın gazeteci işsiz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ medyasına yönelik diye başlayan basın kartı iptalleri 12 Eylül döneminde eleştirel yazı yazan gazetecilere kadar uzandı" cümlelerine de yer verdi. Oysa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün Milli güvenliğe tehdit oluşturan yapılarla aidiyeti, irtibatı veya iltisakı olduğu iddiasıyla 685 gazetecinin basın kartının iptal edildiğini açıklamıştı. Cumhuriyet yazarı, basın kartlarının iptal edilmesini çarpıttığı gibi bazı basın yayın organları da bilinçli bir şekilde iptal edilen basın kartları açıklamalarını manipüle ederek Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığı savını ortaya atmak için çabaladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

gökhan

cumhuriyet paçavrası,siz kendinizi nerde görüyorsunuz.

Rabia Zafer

Hadi Oradan Yalancı.. Senin Gazeteci Dediklerinin Millet, Ne Olduklarını Çok İyi Biliyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23