• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanlığından intihar eden kardeşlerle ilgili iddialara açıklama

Yeniakit Publisher
2019-11-07 09:10:00 -
Cumhurbaşkanlığından intihar eden kardeşlerle ilgili iddialara açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Fatih'te intihar eden 4 kardeşle ilgili soruya "Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir" sözleriyle cevap verdi.

İstanbul Fatih'te bir evde ölü bedenleri bulunan 4 kardeşin ölüm nedeni belli olmuş, yapılan ön otopside 4 kardeşin siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıkmıştı. Sosyal medyada ise Fatih'te 4 kardeşin "Yoksulluktan intihar etti" haberleri yayılmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir." dedi.

"Yoksulluktan öldü iddiaları doğru değil"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 202Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ve 2018 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ile Sayıştay raporları üzerinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Fuat Oktay, İstanbul Fatih'te 4 kardeşin intihar etmesine ilişkin soru üzerine, "Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir. Adli soruşturma devam etmektedir. Şu an itibariyle bizim elimizde açlıktan, yoksulluktan intihar şeklinde böyle bir bilgi mevcut değildir." diye konuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, basında bu şekilde yer aldığını söylemesine Oktay, "Basında çıkan tüm bilgilere inanırsanız bundan sonra o zaman basından almanızı tavsiye ederim." karşılığını verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Slm

Lüx hayat yaşamak için hırs ile kredi ve ağır borç yüküne giriyorlar. Ödeyemeyince de canlarına kıyıyorlar. Fakir peynir ekmek yer doyar canına kıymaz. Türkiyemizde, devletimiz ve komşular zaten hiç çalışmayanın bile karnını doyuracak yardımı yapıyor.

...

Maneviyat. kanaat, şükür, sabır, infak, îsar, ihsan. İnsanlarımız, neslimiz tehlike altında. Adamlar hala laikliğin, çağdaşlığın, modernliğin kuyruğundan tutuyorlar başka da bir şey bilmiyorlar. Devlet yıllarca din karşıtı politika izledi. İnsanlar maalesef maneviyattan, kanaatten, şükürden, sabırdan, îsardan, infak ve ihsandan uzak yaşamaya adeta mecbur bırakıldı. Şimdi tabi kendini asan, kesen mi ararsın, doğrayan biçen mi ararsın, zehirleyen, zombileyen mi ararsın, ne ararsan var. Çok acil olarak ahlak ve maneviyat okulları açılmalı. Nasıl mı? Çok basit. İlkokul ikinci sınıfı bitiren çocuk bir yıl Ahlak ve maneviyat okullarında okumalı. Bu bir yıl içinde MEB’in geliştirdiği müfredat uygulanmalı. Kur’an öğrenimi ve okunması, temel dini bilgiler, temel akaid bilgileri, Hz. Muhammed ve Ashabı, güzel ahlak, camilerimiz ve türbelerimiz (geziler düzenlenmeli) gibi dersler konulmalı. Bu yıldan sonra çocuk üçüncü sınıftan devam etmeli. Ve her yıl bu derslerden birisi yıl boyunca okutulmalı. Ve çocuk biz dersi görmüştük demeli, hatırlamalı, o dersten not olarak yüz almalı ve sevinmeli. Aksi halde imam hatipler de hiç olup gidecek.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23