• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bayram için sokağa çıkma yasağı açıklaması

Yeniakit Publisher
2020-05-03 01:25:00 - 2020-05-03 15:42:57
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan bayram için sokağa çıkma yasağı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının 'ihtimal dahilinde' olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı'nda da devam edebileceği sinyalini vererek, "Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 TV'de Helin Aslan'ın Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kalın virüs salgını kapsamında en çok merak edilen konuların başında gelen "Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi? soruna da yanıt verdi.Türkiye'deki koronavirüs salgınının düşüşe geçtiğini belirten Sözcü Kalın, halkın uyarılara uyduğunu ve vaka sayısında düşüşe geçildiğini, tedbirlerin ramazan ayı ile bayramda da devam edeceğini vurguladı.

"Bayramda sokağa çıkma yasağı ihtimal dahilinde"

Kalın, "Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?" sorusuna Kalın, şu karşılığı verdi:

"İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu'nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatansever

Iyi olur bukadar yapilan fedakarlik bosa gitmesin 65 yas ustune serbest olsun bu senede onlarin bayrami olsun kendi sokaklarinda olmak sartiyla

mfg

Kurallara uyuyoruz diye iyice suyunu çıkartmaya başladılar! Hayırdır herkese f tipi cezaevi için empati mi kurduruyorsunuz! Zaten herkes dikkat ediyor.3gün 5gün 3gün 5gün yeter.Tabi bürokratiklere yasak yok. Gidecek bir yerimiz mi var? Parka avmye çarşıya hiçbir yere gitmiyoruz.Ya bağa,yaylaya gidiyoruz ya ofise ya arabayla geziyoruz.Apartman dairesinde ceza yatıyoruz resmen
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23